Gå til sidens hovedinnhold

Suksess for sommerjobbprosjekt i Lierne

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle ungdommene som søkte fikk i år tre uker sommerjobb i Lierne kommune.

LIERNE: – Lierne kommune har i mange år nå satset på diverse sommerjobbtilbud for ungdom fra 14–19 år. I år fikk alle som søkte sommerjobb i en eller annen form, sier rådmann Karl Audun Fagerli i ei oppsummering av «Prosjekt sommerjobb».

Varierte arbeidsoppgaver

Som vanlig har det gått med mange ukesverk til gressklipping og diverse malingsoppdrag. Disse oppgavene går igjen hvert år, og avlaster driftsteamet i kommunen stort i løpet av sommeren.

Blant annet var en gjeng i sving ved museet i Nordli.

– Nordli museum har lokaler i den gamle forsamlingshuset Allheim i Nordli. Tre ungdommer brukte flere dager på opprydding i kjellerlokalene, en oppgave som ikke ville blitt gjort så fort om det ikke var et tilbud for sommerjobbungdommer, sier Fagerli.

Utover dette har det vært ungdommer i arbeid både i Nordli og Sørli på flere kommunale bygg og anlegg. Blant annet med rydding av skog.

– Livsgledesykeheimen Lierne Helsetun fikk også hjelp av ungdommer som ga et ekstra aktiviseringstilbud til beboere på sykehjemmet i sommer, sier han.

Sommerentreprenører

For tiende året på rad inviterte kommunen også til et sommerentreprenør-tilbud for ungdom i ungdomskolealder.

– Det går ut på at de først er igjennom en ukes opplæring, med praktiske eksempel og veiledning. Så får de 2.000 kroner som startkapital til å starte sin egen bedrift over sommeren.

Overskuddet beholder de selv, men de skal presentere resultatet og erfaringene sine for prosjektleder, de øvrige deltakerne, foreldre og representanter fra Lierne kommune og Lierne Utvikling.

– Nok en gang viste presentasjonene at de som hadde jobbet mye satt igjen med et godt overskudd, mens de som ikke hadde jobbet like mye hadde dårligere resultat. En lærerik erfaring enten de senere skal starte bedrift eller jobbe med oppgaver der innsats belønnes, sier Fagerli.

Totalt sett utgjorde arbeidsinnsatsen til ungdommene rundt ett årsverk.

Kommentarer til denne saken