Gå til sidens hovedinnhold

Svar til «undrende kulturforesatt»: Det har vært et spesielt år for alle

Takk for fine ord om tilbudet i kulturskolen. Vi er svært stolte av å kunne gi unge innbyggere i Namsos Kommune de muligheter og opplevelser det gir å være elev i kulturskolen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Og ikke minst er jeg som rektor svært stolt hver gang vi kan vise frem arbeidet vårt til publikum. Enten det er store oppsetninger med drama, dans eller musikk i kulturhuset, i Fyret på Jøa eller i samfunnshuset på Namdalseid, eller om det er en minikonsert på biblioteket eller huskonsert på Geilin. Alle er de like viktige.

Og det er riktig som du sier, noen ganger har vi gjort ekstra stas på elevene med en hilsen på slutten av forestillingen fra enten ordfører, rektor eller andre relevante kommunalt ansatte. Dette har vi imidlertid ikke gjort ofte de siste årene, nettopp for å la elevene være i fokus helt til teppet går igjen. Dette bortsett fra ved spesielle anledninger som utdelinger eller enkelthendelser.

Det skal også sies at dette har vært et svært spesielt år, også for oss i kulturskolen. Vi har jobbet intenst med flere produksjoner som vi rett og slett ikke har vært sikre på om vi kunne gjennomføre som planlagt. Slik var det også med Rockeulven, det ble ikke avklart før noen få dager i forveien at vi faktisk kunne gjennomføre forestillingene, med publikum i salen. Andre produksjoner har vi måtte avlyse, utsette eller gjennomføre digitalt.

Vanligvis blir både ordfører, kommunedirektør, kommunalsjefer og samarbeidspartnere invitert til å overvære våre forestillinger i kulturhuset. Å organisere invitasjoner og tilbakemeldinger må samordnes med ordinært billettsalg og tar litt tid. Vanligvis er dette klart før billettsalget åpner for publikum, for å vite hvor mange billetter vi kan selge. Med gjeldende smittevernsregler og begrensninger i kulturhuset er dette enda mer krevende. På grunn av den svært korte tidsfristen vi hadde før gjennomføring av Rockeulven lot det seg ikke gjøre å sende ut invitasjoner denne gangen.

Vi gleder oss svært mye til normale tilstander hvor vi kan planlegge og gjennomføre produksjoner med og for elever og publikum, uten bekymringer for OM vi kan gjennomføre.

Jeg vet med sikkerhet at både ordfører og andre tidligere inviterte setter stor pris på å bli invitert på kulturskolens forestillinger, og helt sikkert vil bli å se på mange av kulturskolens forestillinger i fremtiden.

Kommentarer til denne saken