NAMSOS: Han og resten av gjengen med omreisende trubadurer og lydfolk ankom Namsos etter å ha kjørt fra Trondheim, der de hadde konsert kvelden før.

– Det var en koselig tur i fine omgivelser og vakre høstfarger, forteller Morten Abel om reisen nordover i fylket.

Vel framme i Namsos fikk rogalendingen omvisning på rockemuseet av virksomhetsleder Kunst-og kulturformidling, Roger Grande.

– Jøss, se der ja!

Abel blir oppglødd når han ser klenodier som Åges gamle skrivestue, og han innrømmer da også at Aleksandersen betydde mye da han selv begynte å fatte interesse for musikk.

– Var stor fan av Prudence

– Jeg var jo en stor fan av Prudence. De klarte på en måte å skape sin egen greie, og de har jo betydd utrolig mye for norsk rock, forteller mannen som har flere Spellemannpriser under beltet.

Salen i NTE Arena har blitt fylt opp av ivrige publikummere, og Abel inntar scenen med sin musikalske kompanjong Thomas Gallatin.

Vakre toner krydret med gullkorn

Mellom låtene viser Abel frem et aldri så lite humortalent, og flere ganger fikk han publikum i salen til å le godt.

– Er det noen som har noen spørsmål?

Abel skuet ut over publikum, og igjen ble det humret godt i rekkene.

Folk klappet og koste seg gjennom hele forestillingen, og til slutt ble det tid for en av hans mest kjente låter - nemlig «Hodet over vannet», fra den norske filmen med samme navn fra 1993.

Etter sluttnummeret vanket det selvfølgelig applaus, og publikum reiste seg sågar fra stolene og ga musikerne deres velfortjente hyllest.

På vei ut av lokalet overhørtes flere fornøyde publikummere som skrøt av kveldens opplegg.

– Veldig bra!

– Dette var virkelig verdt penga!

Roger Grande smilte fra øre til øre, og hadde ikke noe annet valg enn å gi hele kvelden to tomler opp.