Gå til sidens hovedinnhold

Syfeber, bygger drømmeboligen og Ellinor «bytter side»: Her er søndagen oppsummert

Kari Halvorsen (25) skaper syinspirasjon på nett og holder sykurs i heimbyen – under merkenavnet Karipari. Søndag var Siri Hågensen (30) blant de som deltok på sykurset – der målet er å sy klær til døtrene.

Det er virkelig moro at så mange vil lære seg å sy, det elsker jeg. Planen var egentlig bare å høre om det var et par stykker som kanskje kunne tenkt seg et nybegynnerkurs, men nå har vi fått flere henvendelser fra folk som vil lære å sy egne klær.

Kari Halvorsen

Jeg har prøvd det før, men er absolutt som nybegynner å regne. Jeg er god på strikking, men nå har jeg som mål å kunne sy egne klær til døtrene mine på snart ett og fire år.

Siri Hågensen

Med utgangspunkt i et «urørt» hus fra 1975, har Steffen Hestø brukt alt av fritid i seks måneder for å få et hus akkurat slik han vil ha det der han ønsker å bo.

Jeg hadde bestemt meg for å bo i Vemundvik, og da det dukket opp et rimelig hus til salgs, var det egentlig bare å slå til.

Steffen Hestø (22)

Målet til 22-åringen er å være ferdig innvendig i løpet av april, før det blir en liten byggepause med semesterprøver og avslutning av studieåret.

1. mars startet Ellinor Marita Jåma i jobben som kommunedirektør i Røyrvik. En kommune hun egentlig ikke har bodd i siden hun startet i første klasse på barneskolen, men som alltid har vært heim.

Det blir en stor overgang. Det merker jeg allerede. Men hadde jeg ikke ment at dette skulle bli ei interessant og givende utfordring, hadde jeg ikke tatt jobben.

Ellinor Marita Jåma

Politistasjonssjef Svenn Ingar Viken sier at den totale kriminaliteten i området har sunket med over ti prosent i løpet av de siste fire årene. Samtidig har det vært en økning i anmeldelser som gjelder seksuelle overgrep og vold i nære relasjoner.

Vi har jo noen områder der det har vært en økning i forhold til tidligere år. Da snakker vi blant annet om seksuelle overgrep og vold i nære relasjoner, som er de områdene vi prioriterer og som vi jobber aller mest med.

Svenn Ingar Viken

I løpet av fjoråret ble det registrert 23.662 anmeldelser i hele Trøndelag politidistrikt – 4.367 av disse anmeldelsene kom i GDE Nord – som vil si Namdalen og Innherred. Av alle disse ble ble 56,8 prosent oppklart.

Kommentarer til denne saken