Tanker om vaksine, tempo og strategi

Noen mener vi burde gjøre som Israel! Å kjøpe vaksiner til overpris, og dermed bidra til at fattige land kommer lengre bak i køen.  Veldig spesielt, skriver Pål Sæther Eiden. (H)

Noen mener vi burde gjøre som Israel! Å kjøpe vaksiner til overpris, og dermed bidra til at fattige land kommer lengre bak i køen.  Veldig spesielt, skriver Pål Sæther Eiden. (H) Foto:

Av

Det er nå mange rødgrønne politikere som kan mye om vaksinering kan vi lese.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. At meningene stort sett går på tvers av FHI sine råd og anbefalinger bekymrer lite. Jeg synes det er en styrke at vi solidarisk følger EU her. Noen mener vi burde gjøre som Israel! Å kjøpe vaksiner til overpris, og dermed bidra til at fattige land kommer lengre bak i køen. Veldig spesielt!

Nå vaksineres det i små og store kommuner samtidig. Det er en krevende logistikkøvelse. Det må pakkes om, og transporteres riktig. Det tar tid, men det sikrer at alle som er prioritert får vaksinen først - uavhengig av bostedskommune.

Jeg tenker vi må må følge det som bestemmes av regjeringen. En løsning godt faglig forankret.

Forøvrig kan vi se tilbake på erfaringene fra 2009 og vaksinasjonen som da ble iverksatt. Interessant at de som nå hevder å vite best hadde ansvaret da. Det gikk ikke så bra! Så følg det vi får beskjed om, og hei litt ekstra på produsentene som ikke er kommet i gang med produksjon & distribusjon av sin vaksine!

Lykkes de går det enda bedre for oss alle.

Pål Sæther Eiden publiserte dette innlegget på sin Facebook-side tirsdag kveld og ga NA tillatelse til å publisere hans mening om vaksineprogrammet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken