Gå til sidens hovedinnhold

Tårefull start på uka for Bjørøya-ansatte, kinesisk elbil og brøyteglad 26-åring: Her er dagen oppsummert

Lørdag døde havbruksnestor Per Anton Løfsnæs brått og uventet. Mandag ble en tung og helt spesiell dag på Havbruksparken i Flatanger.

Da dødsbudskapet kom, satte Per Antons bror, Ove Løfsnæs og sønnen Ole Martin Løfsnæs, i gang arbeidet med å varsle alle ansatte.

Vi opplever at mange i stor grad er påvirket av det som har skjedd. Jeg har følt på krafta av at mange er berørt av dødsfallet. Det hjelper oss, og oppleves som støttende.

Ole Martin Løfsnæs

Om pappa hadde vært her nå, hadde han jagd oss i arbeid. Selv om vi alle er i en sorgprosess, er vi nødt til å gjøre det beste for selskapet. Det hadde pappa satt pris på.

Ole Martin Løfsnæs

Fredag morgen måtte Hallgeir Pedersen rykke ut fra viltnemnda for å berge en elg som hadde kveilet seg inn i gamle telefonkabler.

Først var hornene viklet inn og etter hvert hadde den fått lina rundt beina sånn at den ikke greide å stå. Hadde den ligget slik lenger ute i marka hvor man ikke hadde oppdaget den, ville den ha sultet i hjel etter et par døgn.

Hallgeir Pedersen

Pedersen konkluderte fort at det ikke var noe å gjøre for å redde dyret og avlivet elgen, som hadde store skader.

For tre år siden kjøpte Sigurd Ytterdahl (26) ATV med påmontert skjær. Nå brøyter han for familie og venner.

Jeg kjøpte den med skjær for 115.000 kroner for tre år siden. Jeg er veldig fornøyd med at det nå har kommet snø, slik at jeg får brukt den til å brøyte for besteforeldre, foreldre og nære venner. For det har jo ikke vært så mye snø de siste årene.

Sigurd Ytterdahl (26)

Det var ikke alltid enkelt å føle seg annerledes i Namsos i oppveksten, men en opplevelse tidlig i 20-åra gjorde at Marthe Alva Dille tok grep om eget liv. I dag driver hun en av Europas største alternative festivaler for kvinner.

Det har blitt en styrke for meg at jeg har turt å være meg selv å stå i den jeg er.

Marthe Alva Dille (37)

Roberth Berre (51) frykter en ny blodig sommer. Men sauebonden nekter å gi opp drifta etter store tap til rovdyr i koronaåret.

I 2020 slapp sauebonden ut 173 sau og 223 lam på beite. Han mistet totalt 149 dyr – 63 voksne sauer og 86 lam.

Jeg må holde motet oppe, og er bedre mentalt forberedt på hva som kan skje.

Roberth Berre (51)

Kommentarer til denne saken