Gå til sidens hovedinnhold

Taxibedrift må tenke nytt, riving av omstridt bygg og stjernespekket film: Her er mandagen oppsummert

Mister store inntekter

Namsos Taxi vil gå glipp av store inntekter når de snart mister retten til å transportere pasienter. Finn Åge Forås, daglig leder i bedrifta, anslår at sted mellom 35 til 45 prosent av alle turene deres er pasientkjøring.

Forås tror dette vil føre til forandring for drosjene i Namsos, og sier at bedrifta kanskje blir nødt til å legge opp løpet etter kost/nytte-prinsippet og innføre åpningstider.

Forås tror de nå blir nødt til å tenke nytt:

– Vi kan kjøre ut mer pakker, vi kan kjøre ut mat for hjemmetjenesta, vi kan kjøre ut blomster, blodpakker – noe vi for så vidt gjør også i dag – og så videre.

Finn Åge Forås

Stjernespekket film

Filmen «Dark Corners» – som ble spilt inn på Jøa og omegn sommeren 2018 – er nå blitt tilgjengelig på digitale strømmetjenester. Mottakelsen har vært både god og elendig.

– Det er en kunstnerisk film, som er litt smertefødt i den forstand at vi har sett at de kunstneriske ambisjonene kanskje har tatt litt overhånd. Men det er en bra prestasjon at de har fått til en film.

Trond Eliassen, Medprodusent i Storyline Nor

Ingen nye smittetilfeller

Nærøysund kommune har ikke påvist nye smittetilfeller av koronaviruset mandag. I en pressemelding skriver de at de påviste tilfellene de siste dagene antageligvis har felles

smitteveg.

Til sammen er det i løpet av de siste dagene tatt 440 koronatester i Nærøysund. Det er kommet svar på rundt 350 av disse. Kommuneoverlege Sabine Moshövel forventer flere positive prøvesvar fremover:

– Det er sannsynlig at noen av nærkontaktene som sitter i karantene vil få positivt utslag ved retesting de kommende dagene. Vi mener nå å ha bra oversikt over smittesituasjonen.

Kommuneoverlege Sabine Moshövel

Har startet rivinga

Mandag sendte Grong kommune entreprenør for å rive det gamle butikkbygget i Formofoss ved Grong. Nærmeste nabo til de gamle butikklokalene, Barbro Wold, jubler over rivingen:

– Jeg kommer ikke til å savne huset. Det er nesten så det må feires!

Barbro Wold, nabo

Eier av bygget, Kristian Øie, har hele tida vært klar på at huset skal pusses opp, men har nå innsett at riving er en grei løsning.

Kommentarer til denne saken