NAMSOS: På sin Facebook-side melder NTE følgende lørdag: Hei fiber-venner i Ytre Namdal, Namsskogan, Indre Namdal, Namsos og Grong. Vi har en feil på linja som fører til redusert/ utilgjengelige tjenester. Tekniker er på stedet og feilretter - oppdatering kommer!

Har funnet årsak

– Vi har funnet årsaken til fiberbruddet, det er rett og slett isgang, forteller kommunikasjonsrådgiver Lise Musum Stangvik i NTE til NA,

Seks teknikere jobber på spreng der fiberbruddet har skjedd; mellom Følling og Brattli i Namdalseid.

– De fleste kundene har redusert nett- og tv-tilgang som følge av fiberbruddet, sier hun.

– Hvor mange kunder er rammet?

– 6.000 kunder, svarer Stangvik.

Midt i VM-innspurt...

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Flere gikk glipp av innspurten av VM-tremila i Obersdorf, og var indignert over det.

– Det er typisk og kjedelig at det skjer på sånne tidspunkt. De fleste er forståelige, vi gjør så godt vi kan. Vi kan ikke styre hvordan naturen jobber, sier hun.

– Skjønner du frustrasjonen?

– Ja, absolutt. Jeg skjønner det veldig godt. Det er bare å beklage, sier hun.

Like før klokka 17.00 opplyser NTE Marked i en SMS at feilen er lokalisert og teknisk personell har begynt med feilretting.

– Forventet rettetid er cirka klokka 19.00.

Lørdag kveld melder NTE følgende på sin nettside: Denne feilen er nå rettet og alle samband skal være operative. Om du var berørt av feilen og fortsatt har problemer, forsøk en omstart av lokalt utstyr. Om dette ikke hjelper, ta kontakt med supporten vår og få feilmeldt sambandet.