Tema

tirsdag 02.06 2020

Anne og Gjert snur koronamotgangen til noe positivt: Åpner butikk i Kjøpmannsgata

– Vi må prøve å finne på noe, smiler paret, som opplever store tap uten martnader og utenlandsturister.

Advarer mot blåskjell fra Nærøysund

Sommeren er her – og for mange betyr det sjømat på menyen i varme sommerkvelder. Men ikke all sjømat bør spises alltid. Sjekk blåskjellvarslet før du damper fangsten i hvitvin.

mandag 04.05 2020

Bestillingene fosset inn, Sebastian fylte bilen full av sushi og la ut på turne

Ikke siden oppstarten for fire år siden har Mintage solgt mer sushi enn forrige lørdag. Da fylte Sebastian (20) bilen med over 80 bestillinger og kjørte mot Rørvik.

tirsdag 07.01 2020

Norge eksporterte sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder i 2019

Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er første gang sjømateksporten har oversteget 100 milliarder.

mandag 06.01 2020

Sosial dumping

Sjømatnasjonens skam

Arbeiderpartiet vil ha et mer rettferdig Norge. Da skal folk ha gode arbeidsvilkår og ei lønn å leve av. Selvsagt skal dette gjelde også for hverdagssliterne i fiskeindustrien.

mandag 23.12 2019

Fadesen i Bergen:

Stortaren er viktig for et rikt liv i Namdalen!

Overdreven høsting av stortare skapte frustrasjon i førjulstida. Fiskeridirektoratet i Bergen er kjerringa mot strømmen. Absolutt alle andre vil ta mer hensyn til tareskogenes store betydning som oppvekstområde for truet kysttorsk, annen fisk, marine arter og sjøfugl.

torsdag 12.12 2019

Klassisk klippfisk

Vestlendinger og søreuropeere er evig forbrødret gjennom bacalaoen.

fredag 15.11 2019

Ja til verdiskapning, arbeidsplasser i distriktene og norsk konkurransekraft

Økt beskatning av havbruksnæringen vil sinke norsk verdiskapning, svekke norsk konkurransekraft og føre til færre norske arbeidsplasser. Det kan ikke Høyre stille seg bak.

torsdag 18.07 2019

Skjellsettende sommermat

Bruk sommeren til å sette norsk sjømat på spisekartet!

mandag 04.02 2019

Sier ja til dyrking av blåskjell ved Skjerpøyskjæra

torsdag 10.01 2019

Får fortsette med blåskjelloppdrett etter klage

Godskjell som driver produksjon av blåskjell fikk medhold da de klaget på vedtaket som ville tatt fra dem tillatelsen til å drive oppdrett av blåskjell i Nufsfjorden.

torsdag 19.07 2018

Mat&drikke

Gyllen anledning for skjell

Hver heim sin risotto. Kokt med norske blåskjell og iransk safran kan dette bli din favorittversjon.

torsdag 21.06 2018

Min båt er lastet med laks

Hvem sa at kokt laks med agurksalat er kjedelig? Med hjertesalat får den nostalgiske smakskombinasjonen et nytt, trendy ansikt.

torsdag 16.11 2017

Sprøstekt fjellørret med fritert wonton og asiamayo

fredag 29.09 2017

Mattilsynet stopper åtte tonn blåskjell som inneholder gift

fredag 01.09 2017

Får utvide blåskjellproduksjon på Hoddøya

fredag 21.07 2017

Aakervik laks og vilt foredler 300-400 laks hver uke i sesongen

– Det kommer inn dobbelt så mye som i fjor

En strålende laksesesong har ført til travle dager hos Aakervik laks og vilt.

Tollere i Nord-Norge har beslaglagt over tre tonn fisk fra turister

Tror trønderfisken smugles ut lenger sør

Tollregion Midt-Norge har ikke beslaglagt fisk i år, mens kollegene i Nord-Norge har tatt 3.146 kilo fiskefilet fra turister. Trolig «smugles» trønderfisken ut av landet lenger sør.

fredag 07.07 2017

Forgiftet av blåskjell fra Trøndelag

tirsdag 25.10 2016

Fersk sushi til lunsj

Mintage sushi & Asian dining og Coop Extra Spillum starter sushi-samarbeid.

mandag 22.08 2016

– Dialogen om skjell har blitt mye bedre

Fiskeridirektoratet gjennomførte nylig en stor kontroll av blåskjellanlegg langs trøndelagskysten. I Namdalen var resultatet godkjent.

– Både farlig og forsøplende

I Nærøy vil ingen fjerne de nedsunkne blåskjell- anleggene.

torsdag 30.06 2016

Snill kraftkar

Du skal ikke skue hunden på hårene. Heller ikke når det gjelder den litt skumle steinbiten. Den lever stort sett bedagelig på sjøbunnen og knekker kråkeboller og kamskjell.

søndag 03.04 2016

Helt rått

Namdalen har fått sin første sushirestaurant. Men hva er egentlig sushi? Må du spise med pinner? Og kan du blande wasabien i soyasausen? Vi dro til Tokyo for å få noen råd fra en av byens beste sushikokker.

torsdag 11.02 2016

Nytt serveringssted åpner i Namsos sentrum lørdag

Solveig styrer sushirestauranten

Hun er datter av en fisker og lederutdannet ved Oxford. Nå tar Solveig Monsen (22) fra Statland styringa på Namsos første sushi-restaurant.

fredag 15.01 2016

Nyttårsforsett på det tørre

torsdag 14.01 2016

Tørrfisk med gulrotpuré

tirsdag 17.11 2015

Årets testpanel på lutefisk erklærte sesongen for åpnet med en samstemmig dom

Toppkarakter til lutefisken

«Den beste fisken som finnes i sjøen er lutefisken», heter det i en svenskevits. Dette trekløveret er hjertens enige.

tirsdag 27.10 2015

Satser på sushi i Namsos

På nyåret får Namsos en ny restaurant, og for de matglade er bare å begynne å trene på å spise med pinner.