Tema

fredag 18.10 2019

Oktoberfest

torsdag 17.10 2019

Knoke med mye smak

Knoke og kål er to undervurderte råvarer med enormt potensial. Du må bare gi dem litt tid.

torsdag 10.10 2019

Martin sjef for kjøkkenet som serverer Norges beste hotellfrokost

I dag ble frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang kåret til Norges aller beste. Og sjefen på hotellkjøkkenet er Martin Trana Flak (25) fra Namsos.

Norsk og høstlig

– Slik vil vi ha høstburgeren

Hver årstid sin burger. Nå er tida inne for de villeste og mest rustikke.

torsdag 03.10 2019

Fransk finesse

Dette er en herlig høstrett full av smaker. Her har vi fett, salt, sprø butterdeig og potetpure, noe som gjør svært krevende å sette drikke til den.

Inni butterdeigen finner du en deilig høstgryte med and og sopp

Når det rufsete høstværet setter inn, er det ikke en lett salat vi drømmer om. Nei, da har kroppen lyst på fett og rike smaker. Det skal den få denne uka! Og i tillegg skal det pakkes pent inn.

torsdag 26.09 2019

Vin til viltgryte

God elg!

Elggryte er både hverdag og fest. Med en stor porsjon kan du starte festen i helgen, og fortsette på mandag.

tirsdag 24.09 2019

Spisested i Namsos måtte stenge på dagen

Ban Thai takeaway måtte stenge dørene med umiddelbar virkning da Mattilsynet var innom på kontroll.

fredag 20.09 2019

Mørk og delikat

torsdag 19.09 2019

Rein høstglede

Blodig reinsdyrlår med bålsmak, skogsoppsauté kokt inn med madeira, sprøtt reinlav på toppen. Det er duket for høstens gastronomiske innertier.

fredag 13.09 2019

Herlig til lammekjøtt

Velkommen, høst! Denne retten gjør høsten enda koseligere

Norsk lam med erkefransk grønnsakgryte gjør høsten enda koseligere.

torsdag 05.09 2019

Djevelsk brygg

Sashimi er avhengig av fersk råvare med svært god kvalitet. Fersk og fet laks med god struktur i kjøttet er en fantastisk fisk å bruke til sashimi. Sammen med ponzusaus, avokadokrem og litt chili blir dette en delikat og fortreffelig forrett.

Jo villere, desto bedre

Vil du servere en imponerende forrett uten å anstrenge deg? Velg sashimi.

torsdag 29.08 2019

En verdig avslutning

Lammerull på kull

Når man er litt usikker på om det er sensommer eller tidlig høst, kan lammerull på grillen gjøre overgangen smidig.

torsdag 22.08 2019

30 prosent av arealet på Namdalseid er økologisk drevet

30 prosent av arealet på Namdalseid er økologisk drevet

SVs partisekretær Audun Herning mener gården på Namdalseid går fram som et prakteksempel i norsk landbruk. Nå håper partiet at flere bønder tar etter.

Franske fristelser

Hva med et andelår til helga?

I århundrer er ender blitt bakt og lagret i sitt eget fett. Den historiske konserveringsmetoden, confit, inspirerer til stadig nye krumspring.

tirsdag 20.08 2019

Fikk storfint besøk på Aqua Nor-messa

Kveite fra Vikna falt i smak da kronprinsen kom på besøk

Kronprins Haakon fikk servert kveite fra Vikna, med en smak av Mexico, da han besøkte Trøndelagsstanden på Aqua Nor.

Rektorene i grunnskolene i Nye Namsos er positive til gratis skolemat, men for noen betyr det utfordringer

Ikke alle skolene er rustet for gratis skolemat

Namsos barneskole er blant skolene i Nye Namsos som per dags dato ikke har mulighet til å gjennomføre gratis skolemat – selv om rektor Håvar Stenseth er positiv til tiltaket.

mandag 19.08 2019

Arbeiderpartiet ønsker gratis skolemat i alle grunnskoler i Namsos

Elevene sitter igjen med positiv erfaring

Høknes ungdomsskole har hatt gratis skolemat siden september i fjor. Elevene i 9. klasse skjønner godt at Namsos Arbeiderparti ønsker gratis skolemat til resten av grunnskolene.

fredag 16.08 2019

Åpner nytt «utested» i Kulturhuset i Namsos

Namsos blir en attraksjon rikere når det satset på gode mat- og drikkeopplevelser i kulturhuset.

torsdag 15.08 2019

En delikat tysker og et øleventyr fra Gotland

Om du nekter å gi slipp på sommeren – kan du prøve deg på denne retten

Når jeg først skulle forspise meg så intenst, er jeg glad jeg gjorde det med denne retten!

tirsdag 13.08 2019

Arbeiderpartiet i alle trøndelagskommunene går for skolemat

– Mulighetene for å få til dette er større enn noen gang, sier Amund Hellesø, som har en klar ambisjon om å få til skolemat i grunnskolene i Nærøysund.

fredag 09.08 2019

Fiesta time!

Dette er noe annet enn krydderposer og sprø tacoskjell. Det er godt det også, men dette blir virkelig en helt annen matopplevelse.

torsdag 08.08 2019

Taco-revolusjon

Den «væpnede», norske «tacorevolusjonen» tok bare to timer på kjøkkenbenken. Det var absolutt verdt begge timene.

fredag 02.08 2019

Spennende drikke til makrell

torsdag 01.08 2019

Grillet makrell med grillkål og urterømme

Ultimat feriemat

Alt med dette måltidet er hyggelig! Sommerdager, napping i stanga, fyr i grillen og matlaging med ferielave skuldre.

torsdag 25.07 2019

Grillmat med supersmør

Sommeren er grilltid, og gjerne med bruk av kull! Vi fyrer oppunder en smørblid kalv.

torsdag 18.07 2019

Drikke til blåskjell

Blåskjell er en sommerfavoritt og en herlig råvare. Dette er vel også en av skalldyra som har mest smak.

Skjellsettende sommermat

Bruk sommeren til å sette norsk sjømat på spisekartet!

Her finner du Oslos beste gatemat

På sommerferie i Oslo? Gatemat er det hippeste du kan stagge sulten med. Dette er street food-markedene du bør stikke innom.

torsdag 11.07 2019

Gelé for voksne

Barn elsker gelé, men det er ikke alle varianter de får lov til å smake på.

Mat og øl-lysten dukket opp da sola kom fram

Spanderte festivalmiddag på barnebarna

– Jeg orket ikke å lage middag heime i dag, så da ble det middag etter revyforestillinga, smiler Kari Aavatsmark Østerås.

tirsdag 09.07 2019

Serverer julitallerken på festivalen

God juli, sier Ola B. og Espen. Nå er det julibord- sesong på Høylandet.

torsdag 04.07 2019

MAT&DRIKKE

Dråper til suppa

Slurping er ikke dårlig bordmanerer når det kommer til denne retten

Mange med nyervervede studielån får et anstrengt forhold til nudler. Ramen kan endre på det.

torsdag 27.06 2019

MAMMA MIA – så godt det er med hjemmelaget pasta!

Å foretrekke pasta med smør er kanskje å banne i kirka. Men jeg gjør det likevel.

torsdag 20.06 2019

Friskt og leskende

Underjordisk godt

Hvordan koke hvite asparges? De lærde strides – så hvorfor ikke steke dem i stedet?

torsdag 13.06 2019

Vinspalten

Ikke som forventet

Lær deg å lage risotto

Det er lettere enn du tror. Og når du først kan det, er mange ulike retter innen rekkevidde.

fredag 07.06 2019

Vårens vakreste eventyr

Tida er inne. Det er nemlig aspargestid...

Følg med! De norske aspargesene er her bare i noen få, herlige uker.

onsdag 29.05 2019

Leskende til ribs

Her er en av kokkens favoritter; asiatiske ribs

Vi snakker verken om juleribbe eller grillribbe her. Våre glaserte ribs er på alle måter annerledes.

torsdag 23.05 2019

Tid for rosé

Sommeren ruller på

Sett gjestene i arbeid. Så hygger de seg enda mer!

torsdag 09.05 2019

Delikate saker

Kongen fra dypet

Noen leser selvhjelpsbøker i jakta på økt livskvalitet. Andre tilbereder kongekrabbe.

fredag 03.05 2019

Vin med sting

torsdag 02.05 2019

Det beste av alt er at du enkelt kan lage disse godbitene heime

Den nordiske gnocchien slår den italienske. Og det beste av alt er at du enkelt kan lage godbitene heime.

Planen var å åpne matvogn – nå driver hun ny restaurant på Kolvereid

Da Mary Lapinig (22) ringte Lill-Tove Røed for å spørre om hun kunne plassere ei matvogn på hotellets parkeringsplass kom en ny og større ide til live.

torsdag 25.04 2019

Anglofil

torsdag 11.04 2019
9

Restelam med en vri

Mange sverger til det tradisjonelle lammelåret når kalenderen viser at påska er i anmarsj. Her har du et tips til hva du skal gjøre med restene.

torsdag 04.04 2019

En gammel og en ny

Tempura grønnsaker er deilige snacks, flott tilbehør eller en super vegetarianer rett. Grønnsakene blir smaksrike og saftige inni og herlig sprø på utsiden. Sammen med denne vietnamesiske fiskesausen eller mer tradisjonelle pounzu og soyasaus bør man velge syrefriske drikke alternativer.

Mat&drikke

Alt kan friteres

Med den asiatiske tempurateknikken blir grønnsaker ekte snacks.

torsdag 28.03 2019

Utradisjonelt vindistrikt

Andre boller

Asiatisk mat har tatt Norge med storm. Myke «steam buns» med sprø fritert kylling er blant favorittene.

tirsdag 26.03 2019

Hulken og laksewrap gikk ned på høykant da vannpolospillerne var på kokkekurs

Ungdom som trener og er aktive trenger riktig mat. Det var bakgrunnen for at 25 vannpolospillere i alderen 9–16 år hadde meldt seg på kokkekurs for å bli matambassadører.

torsdag 21.03 2019

Credos grunnlegger

Skagenrøre er en fantastisk lunsjrett.

Mat&drikke

I ukas oppskrift har potetkaka selskap av svenskinspirert skagenrøre

Røsti har mange slektninger – men oppskriften er den samme de fleste steder: Revne poteter, salt og smør.

torsdag 14.03 2019

Bønner for en fisk

Vil du imponere uten å overanstrenge deg på kjøkkenet? Feit fisk kan være et godt utgangspunkt.

Søtt, men friskt!

Ørret er en fantastisk råvare. Denne feite fisken er full av smak samtidig som den tåler tøff varmebehandling sammen med masse krydder og andre smakstilsetninger. Ørret laget på denne måten, med bønnepure, masse krydder og den grønne, litt spicy sausen krever litt av drikkevalget. Her kan det være godt med litt fylde, litt sødme og godt med friskhet.

15

HELG: Kjærlighet ved første slurp

Du har ikke vært i Tokyo før du har dyppet spisepinnene i en ramen-bolle. Byen har over 4000 ramen-barer, inkludert tre med Michelin-stjerne.

onsdag 13.03 2019

Norsk revyfestival vil gi en bedre totalopplevelse for publikum

God revy skal nytes med kortreist mat og drikke

Med en stadig spissere konkurranse satser revyfestivalen på Høylandet at vegen til publikums hjerter går gjennom magen.

onsdag 06.03 2019

Friskt og annerledes

Stress ned med suppe

I tidsklemma? Ingen grunn til panikk. Du kan alltids lage ertesuppe!

Soddfest med toppkarakter til kokken

Det var knyttet stor spenning til maten, men nykokken Georg besto prøven med glans.

torsdag 28.02 2019

Etterpågodsak

De mest klassiske dessertene er genistreker, med få råvarer og enkel framgangsmåte.

torsdag 21.02 2019

Fra Toscana til Flandern

Hva med byggotto i helga? Risotto på norsk...

Vil du lage noe som både er veldig godt, veldig anvendelig og veldig enkelt? Med byggotto kan du hake av for alle punktene.

torsdag 14.02 2019

Edle dråper til torsken

Lei av tradisjonell søndagsmiddag? Prøv torskehale for to

Når halen blir god, er allting godt.

torsdag 07.02 2019

Mat & drikke: Prøv denne snarvegen til Spania i helga

Har du verken grill, gass eller bred panne, kan du likevel prøve denne kjøkkenbenkvarianten av paella.

En smak av Spania

torsdag 31.01 2019

God mat og godt selskap forlenger livet – derfor ble det bråk da kommunen ville ta fra dem dagens høydepunkt

Det ble bråk da kommunen ville ta fra dem dagens høydepunkt

Å møtes i kantina for å spise middag sammen er dagens høydepunkt for damene. Derfor ble det bråk da kommunen ville ha dem til å spise heime.

Hva med å prøve rustikke torsketunger i helga?

Onde tunger kan ha baktalt dem, men i virkeligheten er torsketungene blant verdens mest eksotiske og rustikke råvarer.

Amunds anbefalte drikke

Crème de la crème

torsdag 24.01 2019

Mat&drikke

Nyt en 80-tallsklassiker!

Etter flere tiårs glemsel fortjener ostefonduen å skinne igjen.

Friskt og kremet

onsdag 23.01 2019

Vil sette Namdalen på kartet

En reiselivssjef og en kokk fra Namdalen er med på laget når Norge denne uka viser seg fram i Berlin. På en av verdens største matmesser.

torsdag 17.01 2019

Matspalten:

Midtøstens magiske puré

Hummus passer til nesten alt. Avhengig av hvilke smaker du tilsetter.

Lett og friskt

tirsdag 15.01 2019

Manglet en restaurant – da tok denne gjengen grep

De tok saken i sine egne hender da de fant ut at Overhalla manglet en skikkelig pizzarestaurant.

25 deltakere fra Trøndelag deltar i verdens største mat- og landbruksmesse

Kokkene Thomas Borgan og Lars Erik Vesterdal har forberedt over 15.000 smaksporsjoner som skal serveres under Grüne Woche som går av stabelen i Berlin denne uka.

torsdag 10.01 2019

En belgisk helaften?

Skjellsettende smak

Blåskjell er best om vinteren. Pommes frites er deilig tilbehør året rundt.

torsdag 03.01 2019

Matspalten

Kvalitet trenger ikke koste

Selv om stikkordet for januar er «smalhans», kan du fortsatt ha fullt trykk på kvalitetsmat.

torsdag 27.12 2018

Årets kalkun

Denne gangen handler det ikke om en film som ikke letter, men en rett som definitivt gjør det. Ved hjelp av sukker, salt og tranebær tar vår kalkun av i rakettfart.

fredag 21.12 2018

Noe nytt til Ribba?

Julaften er like om hjørnet og mange har nok spist julemat opptil flere ganger i førjulstida. Om du ikke er en hardbarket tradisjonalist som må ha julemiddagen likeens hvert år, er denne varianten av ribbe et fantastisk godt alternativ.

Romjul i et vakuum

Det er mer enn nettene som blir lange når kulda setter inn. Også tilberedningstida på romjulsribba kan bli lang og god, dersom du har utstyret i orden.

torsdag 13.12 2018

Julegodt

Verdens beste sjokoladeterte

Sjokolade, kardemomme, appelsin og en liten frekk twist med flaksalt. Det er ingen tvil om at ukas terte har julesmakene på plass.

fredag 07.12 2018

It’s Beaujolais Nouveau time!

Et skikkelig smørbrød er egentlig ganske undervurdert her i Norge. Danskene har for lengst forstått hvor deilig en slik lunsj kan være, med sine rugbrød toppet med herlig pålegg. Varianten vi får presentert her, med saftig entrecôte over et lag med avokado, sammen med det fantastiske surdeigsbrødet, er nok et smørbrød også de kresne danskene ville satt pris på.

Vi fikser biffen på brødskiva

Smørbrød med roastbiff er godt. Smørbrød med nystekt entrecôte er enda bedre.