Tema

søndag 08.10 2017

Framtidig NTE-eier Grong risikerer å tape penger når selskapet investerer i kommunen

Det store NTE-dilemmaet

Allerede før kommunene overtar NTE, opplever eierkommuner at eier-interesser kan komme i konflikt med innbyggernes interesser. Fiskumfoss-utbygginga i Grong kan alene koste eierkommunen flere hundre tusen i året.

torsdag 02.02 2017

Kommunene er enig om hvordan kraftpengene skal brukes

Nå er Anne Marit klar til å gi fra seg NTE

Ett år etter at de slåss så busta føyk, er kommunene i Nord-Trøndelag blitt enig om hvordan de sammen skal opptre som eiere av kraftgiganten.

torsdag 28.04 2016

Følg NTE-debatten direkte

I går ble det skapt historie på Stiklestad da Trøndelag ble ett fylke. I dag skal politikerne prøves å enes om eierskapsfordelinga av NTE.

søndag 24.04 2016

Regjeringa åpner for å ta millioninntekter fra kraftkommunene

Kan få dobbelt svarteper i NTE-saken

Kraftkommunene risikerer å miste «alt» når NTE-saken behandles i fylkestinget torsdag. – Eneste vi får tilbake er «gleden» alle naturinngrepene gir oss.

– Må ivareta kraftkommunene

Senterpartiet vil mandag diskutere NTE-saken med de andre partiene for å finne en løsning som «bedre ivaretar kraft- kommunenes interesser».

fredag 18.03 2016

Ap med innstilling om NTE-deling

Ap ble enige om NTE

Representantskapet i N-T Ap sender ei enstemmig innstilling til fylkestinget. Men et benkeforslag fra Verdal Ap, hvor kommunenes innbyggertall skulle vektlegges i større grad ved fordeling av eier- skapet i NTE, var nær ved å få flertall.

onsdag 02.03 2016

Hvor er informasjonen?

torsdag 25.02 2016

Stortingsrepresentant om NTE-debatten

– Alle kommunene skal eie NTE

Tidligere fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol sier kravet fra «de fire store» er urealistisk, og mener alle må eie så mye av NTE at de oppfatter seg som eiere.

tirsdag 23.02 2016

Vil ha mer like-verdige eiere

Namdalskommunene krever at ingen skal eie mer enn ti prosent. Og alle skal eie minst én prosent når kommunene overtar eierskapet i NTE den dagen trøndelagsfylkene slår seg sammen.

– Argumentene faller gjennom

«De fire store» har fått en utfordring med å argumentere for at folketall skal være enerådende når eierskapet i NTE skal fordeles.

mandag 22.02 2016

Nye eiere kjøper ikke NTE-strøm

De fire største kommunene i fylket kjemper en hard kamp om å få eie mest mulig av NTE. Men å kjøpe strømmen sin hos NTE? Nei, det har de ikke gjort siden 2011.

onsdag 17.02 2016

Lokal Ap-topp om forslag til framtidig NTE-eierskap

– Et hån mot Namdalen

Grongs varaordfører legger ikke fingrene mellom når hun skal beskrive fylkesrådets forslag til framtidig eierskapsfordeling i NTE.

tirsdag 16.02 2016

Kraftkommunene om forslag til NTE-eierskap

Namsskogan føler seg forbigått

Namsskogans ordfører Stian Brekkvassmo er oppgitt over fylkesrådets forslag. For fylkets mest kraftrike kommune ville det vært mer lønnsomt om staten overtok hele NTE.

søndag 27.12 2015

Region Namdal skal diskutere NTE-eierskap

Må prøve å bli enige

Tidlig i januar skal samtlige namdalsordførere diskutere eierfordeling i NTE. Det kan bli vanskelig.