Gå til sidens hovedinnhold

Tenk på et tall!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når NA siterer Bernt Røthe på at turismen til Namsos vil øke med opp mot 30 prosent hvis vi bygger trapp til Klompen tror jeg geiger-måleren til PFU gjorde utslag. Vær varsom! NA har en tydelig agenda i denne saken og bør i mitt skjønn i større grad formidle nyheter enn å skape dem selv.

Trapp til Klompen er ikke kampsaken min, men bruk av offentlige midler er! I periferen rundt Namsos har de pusset opp eller bygd nye skoler. Lierne, Overhalla, Kolvereid, Jøa, Namdalseid, Grong. Langsiktige prinsipp.

I Namsos danser vi rundt grauten, hopper bokk over bekken og lar havresekken gå til spille. Vi bygger trapp! I alle fall tenker noen på det. Klippekort på forside, positivitet, og tillagte ærestitler som «Namsospatriot» er ikke synonymt med bedre forstand på bruk av offentlige kroner.

Et steinkast fra Klompen ligger Optimisten Dagsenter. Tilbudet ville Namsos kommune av økonomiske årsaker for kort tid siden legge ned. Etter snart et år med korona-ensomhet og korona-angst vil tilbud til marginaliserte grupper, som har vokst seg store, bli viktigere enn noen gang. Neste gang økonomien kniper vil kanskje formannskapet i Namsos foreslå at optimistene heller kan møte på en paviljong midtveis i trappa istedet? Servere det 30 prosent økte antall turister saft og superlativ på tysk i samme slengen?

De gode ideene
og den gode politikken vil fra mitt perspektiv i de fleste tilfellene oppleves noe kjedelig. Litt som Netflix når abonnementet har løpt for lenge. Langsiktig kan noen ganger være «bling», men vi må legge hodene kaldt og ikke la folkeopinionen i NA være et så kraftig barometer at vi lar både faste uttrykk og prinsipper koke bort i suppa!

Heldigvis har vi nå slått sammen styrker med Namdalseid og Fosnes. Får satse på at representanter derifra holder minst en hånd på tømmene og styrer oss trygt i havn.

Kommentarer til denne saken