NAMSOS: Klokka 05:26 skriver Namdal 110-sentral på Twitter at brannvesenet rykker ut til en boligbrann i Gullvikvegen i Namsos.

– Det var en av byggets beboere som varslet oss. Da brannvesenet kom fram skal alle ha kommet seg ut, forteller Morten Brøndbo hos 110-sentralen til NA.

Brøndbo forteller at det også er blitt gjennomført søk med røykdykkere for å bekrefte at boligen er tom.

Han forteller at brannen nå er slukket.

– Brannvesenet er fortsatt på stedet, men brannen skal være slukket. Nå driver de med gjennomlufting av bygget, forteller han.

Kjenning av politiet

Politiet i Trøndelag skriver på Twitter at det er blitt påtent på tre forskjellige adresser i Namsos.

– En patrulje var i utgangspunktet på veg til Johan Wiiks veg i Namsos på grunn av en melding om en person som drev å lusket rundt i området. Når vi er på veg dit, kommer meldingen om brann i Gullvikvegen, forteller Wenche Johnsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Johnsen forteller at beboeren på adressen varslet om brannen etter at vedkommende ble vekt av brannalarmen.

– Brannen ble startet i en dør i boligens sokkel. Det hadde brent gjennom døren, og det oppsto røykutvikling i huset, sier Johnsen.

– Av de tre branntilløpene i Namsos er dette det mest alvorlige tilfellet. Folk lå og sov, og det kunne gått riktig ille, forteller operasjonsleder Johnsen som bekrefter at den mistenkte er en kjenning av politiet.

Overfor NA opplyser etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen at den pågrepne ikke har hatt befatning med saker knyttet til brann og branntilløp tidligere.

– For trygghetsfølelsen til folk i Namsos er dette greit å vite. Ut over det har vi foreløpig lite informasjon å gå ut med. Vi er i gang med taktiske og tekniske undersøkelser på de tre åstedene, og vi har mål om å få avhørt den mistenkte i løpet av dagen, sier Fuglum Juliussen til NA.

Politiet oppdaget brannen

På grunn av meldingen om personen som lusket rundt i Johan Wiiks veg, som er parallelgata til Gullvikvegen, drar politipatruljen dit og undersøker.

– På leiting etter mannen oppdager patruljen en brann på en terrasse. Denne slukker patruljen med et pulverapparat, forteller Johnsen.

Hun forteller videre at de hadde fått en svært god beskrivelse av hvordan luskeren i Johan Wiiks veg så ut, og at de derfor hadde en god formening om hvem det var. En nabo skal ha filmet mannen, og det gjorde at politiet raskt kjente igjen vedkommende.

– Patruljen drar derfor til personens bopel, hvor det blir oppdaget enda en brann. Her var det en lyktestolpe som var blitt tent på.

Pågrepet

– Når patruljen kommer fram til den mistenkte, oppdager de at han også har forsøkt å tenne på hjemme hos seg selv, forteller operasjonsleder Johnsen.

Dette skal han imidlertid ikke ha lyktes med.

Personen som er mistenkt for å ha tent på de to eneboligene og lyktestolpen er pågrepet. Han vil bli framstilt for rettspsykiatrisk undersøkelse og er tatt hånd om av helsepersonell.

Avhør og undersøkelser

– Kriminalteknisk avdeling er blitt varslet, og det skal gjøres undersøkelser på stedene det har blitt tent på, sier Øystein Sagen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Han forteller også at både den pågrepne og vitner i saken skal avhøres.