Terje Settenøy (Frp) kritisk over det han mener er styrt avvikling av hurtigbåten

– Hvorfor skal vi i norddelen av fylket godta et dårligere tilbud hvert år, mens det i sørdelen forbedres, spør fylkespolitikeren.

DEL

RØRVIK: At det er trondheimsområdet som prioriteres mener fylkespolitiker Terje Settenøy (Frp) at hurtigbåten mellom Rørvik, Leka og Namsos er et bevis på.

– Hurtigbåtsambandet betjenes i dag av MS Fjord Viking, som er en kortere båt med mindre plass enn sin forgjenger MS Foldafjord, en båt som igjen var kortere og hadde mindre plass enn sin forgjenger, MS Namdalingen. For innbyggere og næringsliv i Ytre Namdal har tilbudet blitt merkbart dårligere ved hvert båtbytte, sier Settenøy.

Ble nektet å komme om bord

På grunn av at ruta går over den værharde strekninga Folda, mener Frp-politikeren at størrelsen på båten har mye å si.

– Etter at Fjord Viking begynte å betjene strekninga oppleves regulariteten mye dårligere, selv om antall liggedager i vinter har vært omtrent det samme som i 2019. Det må ses i sammenheng med at det har vært store forskjeller i været, både når det gjelder vindstyrke og vindretning.

Settenøy mener dette fører til at mange ikke tør å basere seg på å ta båten, men velger å kjøre bil i stedet.

– Blant befolkninga oppleves dette som en styrt avvikling av ruta, sier han, og viser til en nylig hendelse som gjør han fortvilet over tilbudet.

Forrige helg var nemlig en familie fra Namsos på sykkeltur til Rørvik, med plan om å ta båten tilbake igjen.

– De kjøpte billetter og alt var greit helt til de skulle gå om bord i båten. Der ble de nektet å gå om bord siden den ene hadde en tilhenger på sykkelen. Da var det ikke plass nok om bord, sier Settenøy, som nekter å finne seg i dette lenger.

– Nå er jeg lei. Enten det gjelder kollektivtilbud eller samferdsel for øvrig, så ser vi at norddelen av fylket systematisk blir nedprioritert.

– Min viktigste oppgave

Settenøy har derfor sendt inn spørsmål til fylkesordføreren som han vil ha svar på i neste fylkesting 17. juni.

– Jeg både krever og forventer at fylkesordfører Tore O. Sandvik husker at han er fylkesordfører for hele Trøndelag, ikke bare sørdelen av fylket. Siden det kan virke som han har glemt dette, håper jeg spørsmålet fra meg kan hjelpe han med hukommelsen, sier Settenøy, som legger til at han kommer til å kjempe med nebb og klør for at Nord-Trøndelag og Namdalen skal få sin rettmessige del av kollektiv- og samferdselspengene de neste årene.

– Slik jeg ser det så er det min viktigste oppgave som fylkestingsrepresentant.

Her er Settenøys spørsmål til fylkesordføreren:

1. Kan fylkesordføreren svare på om det er en bevisst strategi fra AtB sin side med et stadig dårligere tilbud, og at dette er et ledd i en styrt avvikling av sambandet?

2. Hvordan har fylkesordføreren tenkt å bruke sin rolle som generalforsamling i AtB for å sikre at befolkninga i Ytre Namdal også får et godt kollektivtilbud?

NA har tidligere skrevet om at folk reagerer på regulariteten til den nye hurtigbåten. Saken og svaret fra AtB kan du lese her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken