BANGSUND: Mandag ble det påvist seks smittetilfeller på Bangsund skole. Fire elever, og to foresatte var smittet.

Tirsdag gjennomførte skolen en omfattende testing av samtlige på skolen, som teller 215 om man legger sammen både elever og ansatte.

Nå har til sammen ti personer på skolen testet positivt på koronaviruset. Det ble altså avdekket fire nye tilfeller tirsdag, opplyser Spesialrådgiver i Namsos kommune, Knut Hoffstad Storeide, til NA.

– Ti har testet positivt. Det er påvist smitte på elever i første, femte og sjette trinn. Det gjør at disse elevene og deres nærkontakter havner i karantene fra i dag og til fredag. De vil også havne i fritidskarantene i helga, sier Storeide.

Rundt 60 elever går på de tre trinnene som nå er i karantene.

Slik ble hele skolen koronatestet på under fem timer:

– Kunne vært verre

«Fritidskarantene» er en ny form for karantene fra Regjeringen, og gjelder når du ikke er på jobb eller skole. Den innebærer at du må droppe selskaper, kino og sånt.

– Det betyr at elevene kan være utendørs, men kan ikke delta på arrangement eller ha kontakt med andre. Etter helga må alle foreta en selvtest, og når den er negativ er alle velkomne på skolen, forklarer Storeide.

Storeide mener at smittesituasjonen på skolen kunne ha vært langt verre.

– Det kunne ha vært veldig mange flere tilfeller som ble avdekket i dag. Dette viser at situasjonen er blitt håndtert veldig godt. All honnør til ansatte på Bangsund som har gjort en fantastisk jobb fra dette ble kjent,

– De har jobba døgnet rundt for å få dette på plass, legger han til.

Han skryter også av smitteoppsporing-teamet i Namsos kommune.

– Oppdaterer løpende

Storeide sier at de vil oppdatere fortløpende på sine hjemmesider om smitte situasjonen på skolen.

– Det vil komme fortløpende informasjon når vi har noe nytt å melde, avslutter Storeide.