Gå til sidens hovedinnhold

Testet positivt og ble innlagt på Sykehuset Namsos: Var ikke smittet av korona likevel

Personen som tirsdag ble innlagt på Sykehuset Namsos, var ikke smittet av korona likevel. Vedkommende er nå ute av isolasjon.

NAMSOS: Tirsdag varslet Sykehuset Namsos at en pasient som hadde avlagt en positiv koronatest var innlagt på sykehuset.

I en oppdatering onsdag opplyste de at den samme pasienten var utskrevet fra sykehuset, og ble fulgt opp av Namsos kommune gjennom isolasjon og videre oppfølging: Pasienten som ble innlagt på Sykehuset Namsos med koronasmitte er nå utskrevet

Nå viser det seg at personen aldri har hatt koronaviruset.

Helse Nord-Trøndelag opplyser i en pressemelding onsdag kveld at kontrollprøver tatt av det korona-positive prøvesvaret viser at den innlagte pasienten ikke var smittet.

To kontroll-analyser ble gjort, og begge har viste negativt resultat.

– Etter at vi mottok de negative prøvesvarene er nå vedkommende og Namsos kommune varslet om at det ikke forelå positivt korona-resultat. Vedkommende har fått beskjed om at isolasjon ikke lenger er påkrevet, og at det ikke foreligger positiv koronatest likevel. Vi er sammen med kommunen nå i gang med å varsle nærkontaktene som nå kan avslutte karantenen de var satt i. Dette gjelder også de to sykehusansatte som var sendt i karantene, sier kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen i Helse nord-Trøndelag.

De skriver at koronatesten ble re-kontrollert av laboratoriet ved Sykehuset Levanger før den onsdag ble sendt videre til St. Olavs hospital for kontroll.

– Svaret på kontrollen av analysen foreligger nå, og det viser seg at den innlagte pasienten ikke var smittet. Begge kontroll-analysene viste negativt resultat, står det i pressemeldinga, som du finner her.

Elev på Bangsund testet negativt – alle berørte ute av ventekarantene

Kommentarer til denne saken