Thomas Brøndbo prøver seg i nytt musikklandskap

NYE TONER: Thomas Brøndbo slipper fredag singelen «Alltid en lengsel», der han beveger seg inn i et nytt musikalsk landskap.

NYE TONER: Thomas Brøndbo slipper fredag singelen «Alltid en lengsel», der han beveger seg inn i et nytt musikalsk landskap. Foto:

– Dette er noe helt nytt for meg – og ganske annerledes enn det Namsos er kjent for.

DEL

NAMSOS: I likhet med sine artistkolleger har også Thomas Brøndbo hatt ei tøff tid etter at pandemien satte en solid brems på konsertvirksomhet og arrangement i midten av mars.

– Jeg mistet mange jobber, men var såpass frampå at jeg også klarte å få noen nye. Jeg er jo vant med å jobbe alene, og har fått til litt konsertvirksomhet likevel. Det er verre med dem som er avhengig av større scener, sier Thomas Brøndbo.

Mer moderne uttrykk

Namsosartisten er nå aktuell med ny single. Låta «Alltid en lengsel» slippes på digitale plattformer fredag, og er skrevet av Idar Andreas Sørensen fra Stjørdal.

– Han kontaktet meg for et par år siden og lurte på om jeg ville synge låta. I fjor dro jeg til Trondheim for å synge inn sangen i studio. Så har den ligget og «ventet», koronaen kom og tida har gått. Men nå er den endelig ferdig produsert og klar for utgivelse, sier Brøndbo.

Tekstforfatteren er fornøyd med valget av vokalist.

– Den varme og nære formidlingsevnen til Thomas blandes denne gang med et moderne og filmatisk, musikalsk uttrykk. Sangen handler om indre uro, rotløshet og et tomrom som en ønsker å fylle, forteller Sørensen.

– Trigget meg

Brøndbo sier at det for ham var spennende å få prøvd seg i et nytt musikklandskap.

– Dette er noe helt nytt for meg – og ganske annerledes enn det Namsos er kjent for. Akkurat det trigget meg. Låta er spilt inn med kun vokal, synth og digitale lydeffekter, og kan nok plasseres inn i sjangeren moderne popmusikk, sier han.

Låta utgis av Skrythals Records i Namsos og hovedpersonen er spent på mottakelsen når sangen slippes fredag.

– Selvsagt håper jeg at folk liker den. Det hadde også vært artig om radioen hadde plukket den opp. Men sånt vet man jo aldri. For meg har det uansett vært veldig artig å prøve noe nytt, og jeg synes resultatet ble bra. Det er en sang med tekst og lydbilde som passer godt til høstmørket vi nå går inn i, sier Thomas Brøndbo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken