Gå til sidens hovedinnhold

Ti nye smittetilfeller i Namsos torsdag: – Vi har benyttet oss av hurtigtester

Namsos kommune har i dag ti nye tilfeller av koronasmitte. Alle tilfellene er nærkontakter til gårsdagens smittetilfeller.

NAMSOS: Kommunen har benyttet hurtigtester på nærkontakter til gårsdagens smittetilfeller. Totalt er det gjennomført 48 hurtigtester i løpet av dagen, og av disse er altså ti positive. I tillegg er det gjennomført ordinær testing på teststasjonen.

– Fordelen med hurtigtester er at de gir raskt svar på om noen er smittet av koronaviruset og kan smitte andre. Noen ganger er det en stor fordel å få raskt svar på koronatester, for eksempel hvis vi det er mistanke om at mange er smittet i et miljø. Alle som ble testet i dag vil testes på nytt på mandag, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

– Hurtigtester er et viktig verktøy for å komme raskt i gang med smittesporing og sette inn tiltak for å stanse utbruddet. Vi jobber nå målbevisst med smittesporing, og ser det som en fordel at alle de smittede tilhører samme miljø. Dette gjør situasjonen mer oversiktlig, sier kommuneoverlegen.

Det betyr at 22 personer i Namsos kommune har testet positivt i løpet av den første uka av 2021.

Les også

De første koronavaksinene i Namsos er satt: – Uhyre viktig at vi kommer i gang

Les også

12 smittetilfeller i Namsos på nyåret: – Vurdererer fortløpende egne lokale tiltak

Les også

Zeki reagerer på navngivning – dette svarer kommuneoverlegen

Kommentarer til denne saken