Vi kan snart feire 54 års bryllupsdag. Vi har brukt mange tiår med tid i helger og ferier på å restaurere og modernisere hans heimplass for oss selv og for våre etterkommere. Må innrømme jeg ble betatt av den flotte plassen, og ikke minst folket på Nordhorsfjord. Ble godt mottatt av alle og har blitt kjent med de fleste der. Etter at svigermor ble enke, solgte hun jorda til våre gode naboer på Norhorsfjord gård.

Da vi fikk vite at SinkabergHansen hadde søkt om å starte enda et laksoppdrett i Kjellafjorden - som blir liggende rett utenfor stuevinduene våre fikk vi sjokk. Det ble sendt inn klagebrev til kommunen fra flere på Nordhorsfjord, og da vil jeg stille spørsmålet: Hvorfor skulle vi klage når det ikke i blir tatt hensyn til våre innvendinger?

Jeg har lyst til å vite hva som rører seg i hodene på dem som stemte for å gi oppdrettsselskapet tillatelse til å ødelegge livene for oss som blir berørte av dette. Vi på Haugen 2 er vel de som blir mest berørt av dette , i tillegg til fiskerne. Det er vel ikke mer enn 200 meter fra stuevinduene og ned til Skjåsjæret, og ikke mer enn 50 ­-60 meter østover fra stuedøren og ned til naustet.

Det kommer til å bli helt stopp med å bruke motorbåten og færingen. Gå ned til fjæra, lete etter skjell og minikrabber sammen med våre kjære, slutt på å bade, sitte på svaberget, nyte kaffen og naturen. Vi har også lakserett fra gammelt av utenfor odden, men denne er glatt oversett.

Vårt store ønske er at det vil komme noen drivere hos vår nabo, Nordhorsfjord gård som har interesse av gårdsdrift med dyr. Nordhorsfjord gård er bygd opp gjennom mange år og framstår i dag som en stor og flott gård. Der er det blitt drevet med dyr i flere generasjoner, og de siste årene det var dyr der, beitet de om sommeren på enga foran Skjåskjæret hos oss. Når de hørte vi kom, kom de løpende for å ønske oss velkommen og bli kosa og pratet med. På fjære sjø holdt de seg ved og på Skjåsjæret. Hvilke muligheter har denne flotte gården nå?

Nei, lokalpolitikere, våkne opp til virkeligheten, og tenk over hva dere er i ferd med å gjøre med livet til innbyggerne på Nordhorsfjord. Tenk fram i tid og sats på den yngre garde. Har virkelig sett opp til ungdommen som har flyttet til Nordhorsfjord for å skape en framtid for seg selv og etterkommerne i naturskjønne omgivelser og krystallklart sjøvann. De har bygd seg flotte hus, noen har kjøpt seg nye fiskebåter.

Tenk dere om, er dere villig til å satse liv og helse til innbyggerne for å få noen ekstra kroner i kommunekassa?

Vet det skal penger til for å holde en kommune i gang, men slutt å være korttenkte, se heller framover i tid. I tillegg er jeg av erfaring ganske sikker på at ytre del av Bindal ikke blir prioritert først når godene skal deles ut.

Til dere folkevalgte som stemte for å gi konsesjon; ville dere godtatt og fått et stort oppdrettsanlegg like utenfor stuevinduet?

Lurer også på hva som foregår i hodet på eierne av SinkabergHansen, dere er jo våre naboer. Er griskheten deres blitt så stor at godt naboskap med folket i Nordhorsfjord ikke spiller noen rolle?

Jeg er født og oppvokst i Namsos, og er en skikkelig namsospatriot, men har i alle år vært så glad i Bindalen at jeg med stolthet kalte meg halvt bindaling, men det kommer jeg ikke til å gjøre mer. Nå føles det flaut å bli forbundet med folk som bare går etter pengene. Vil dere gå inn i historien som ofret innbyggerne for storkapitalen?

Til politikerne i Bindal kommune: Er dere villig til å satse på disse folkene isteden for innbyggerne deres på Nordhorsfjord?. Det er ingen skam å snu. Dere vil bli hedret for dette, og kan gå med hevet hodet inn i historien - kommunen som trosset kapitalistene for sine innbyggere!