OVERHALLA/HØYLANDET/JØA: Aller først ut er Sommerstevnet i Overhalla i regi av Overhalla skytterlag. Dette arrangementet går over tre dager fra fredag til søndag.

Lørdag skytes Loddoengstevnet på Høylandet i gang. Også her konkurreres det til søndag.

Namdalens tredje skytterstevne på terminlista denne helga er Jøa skytterlags Hjemme-LS, som avvikles lørdag.

Siste mulighet

Ekstra spennende vil det være for klasse 3-5-skytterne, som vil ha muligheten til å kvalifisere seg til Skytternes Mestermøte med god nok poengscore. Dette vil være siste mulighet til å kvalifisere seg, ettersom fristen går ut søndag 1. august.

I NRK-sendte Skytternes Mestermøte, som vil foregå fra 9. til 11. august på Elverum, vil landets 500 beste skyttere i klasse 3-5 konkurrere mot hverandre. Kravet for å bli med er å skyte minimum 242 poeng av 250 mulige i hovedskytinga.

Risvik eneste kvalifiserte

Foreløpig er det bare Audun Risvik fra Namdalen som har klart kvalifiseringskravet. Overhalla-skytteren oppnådde nettopp 242 poeng under Åpningsstevnet i Overhalla i starten av juli.

Risvik var for øvrig også stødig på avtrekkeren under Høylandets stevne 15. juli, hvor han skjøt 244 poeng i hovedskytinga og fulgte opp med ti skudd i tieren i omgangsskytinga.