Gå til sidens hovedinnhold

Til kamp mot det kommunale løsarbeidersystemet!

Det må bli et viktig krav overfor en rødgrønn regjeringsallianse å arbeide for å bli kvitt det kommunale løsarbeidersystemet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norske kommuners rykte som en av verstingene når det kommer til deltidsansettelser er etterhvert godt kjent. Trøndelagskommunene utgjør i denne sammenheng intet unntak; i Namsos kommune var i følge KS per 1. desember .2018 andelen deltidsansatte innafor helse, pleie og omsorg på 77,2 prosent, i gamle Nærøy og Vikna på henholdsvis 74,2 prosent og 75,6 prosent, i Steinkjer kommune på 78,2 prosent, i Stjørdal kommune på 73,3 prosent i Levanger kommune på 73,4 prosent og i Verdal kommune på hele 78,9 prosent!

Andelen kvinner i helse- og sosialsektoren er i følge SSB på over 80 prosent. Vi kan derfor si at deltidsproblematikken i kommunene også utgjør et likestillingsproblem. Det finnes ingen åpenbar og enkel løsning på denne stadige utfordringa, og nøkkelen holdes i fellesskap av både kommunene som arbeidsgivere, arbeidstakerorganisasjonene og den politiske ledelsen som sådan.

Deltidsarbeid i seg selv er problematisk, og det blir ikke bedre av måten vaktplaner administreres på, og hvordan ledige vakter dekkes opp. Både Namsos, Nærøysund, Steinkjer, Stjørdal, Levanger og Verdal kommune har, i likhet med mange andre kommuner, innført datasystemer der ansatte kan «shoppe» vakter. Det fungerer slik at ledige vakter legges ut i systemet, og ansatte kan melde sin interesse.

Mange kommuner ansetter i lave stillingsprosenter, noe som gjør den ansatte helt avhengig av å få ekstravakter for å få en levelig økonomi. Siden det er leder som har siste ord i tildeling av vakter, er det stor fare for at ansatte som stiller kritiske spørsmål, eller er syke ikke får vakter.

Dette er løsarbeid satt i system; lydige ansatte må stå med lua i hånda og ikke stille kritiske spørsmål. Løsarbeid svekker ytringsfriheten og styrker arbeidsgivers makt over den ansatte. Dette kan verken fagforeninger eller politiske partier som hevder de står på arbeidernes side akseptere.

Løsarbeid svekker fagforeningene, svekker den ansattes forhold til arbeidsplassen, og dermed også fagligheten. Det svekker den ansattes lønn og andre opparbeidede rettigheter nedfelt i tariffavtalen, blant annet når det gjelder rettigheter i forbindelse med sykefravær og pensjon. Det må derfor bli et viktig krav overfor en rødgrønn allianse å arbeide for å bli kvitt det kommunale løsarbeidersystemet.

Kommentarer til denne saken