NÆRØYSUND: Til tross for 31 koronasmittede i løpet av ei uke, velger teststasjonene i Nærøysund å holde stengt i helga.

Ordfører i kommunen, Amund Hellesø (Ap), forklarer hvorfor de har valg å kjøre det slik.

- Det er en vurdering som er gjort i forhold til trykket på teststasjonene. Litt i overkant av 1000 nærøysundere er blitt testet i løpet av uka. Altså rundt 10% av befolkninga. Det er klart at det er ekstremt belastende i forhold til bemanning når det kreves mye testing. Folk må ha fri og da må vi vurdere om det i helgene er så mange som kommer for å teste seg, at det er nødvendig å holde åpent.

Han forsikrer at om de i gjennom smittesporinga finner ut om det er behov for testing eller ikke.

- Vurderinga er at vi tror ikke folk vil oppleve at de må teste seg i helga. Og om noen må teste seg, så går det an å ringe på koronatelefonen til kommunen. Vi finner alltids en løsning, men jeg tviler på at noen må teste seg i utgangspunktet.

Massetesting til uka

Hellesø forklarer at hvis man blir satt i karantene skal en teste seg så fort som mulig. Dermed skal det gå minimum syv dager før man tar neste test. Derfor er det ingen av de som nylig er blitt testet som kan ta test nummer to i helga, fordi det ikke er gått syv dager.

- Det er ingen som skal teste seg ut av karantene på lørdag eller søndag, men flere faller på mandag og tirsdag. Hadde det vært en mengde folk som skulle teste seg ut på søndag, kan jeg love at vi hadde hatt åpent.

Han forteller at det til uka igjen vil være fullt kjør på teststasjonene.

- Mandag og tirsdag kommer de ut de som sitter i karantene, og da må vi masseteste igjen, med mye bemanning. Her er det rett og slett å få kabalen til å gå opp.