Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr tredje vaksinedose til alle over 65

I desember og januar får alle over 65 år i Namsos tilbud om en tredje dose med koronavaksine. Enkelte har allerede fått den tredje dosen, melder kommunen.

NAMSOS: – Alle innbyggere i Namsos kommune som er over 65 år vil få tilbud om å ta en oppfriskningsdose med koronavaksine (dose 3) i løpet av desember eller januar.

Kommunen opplyser videre at rekkefølgen for vaksinering med oppfriskningsdose følger den samme prioriteringa som ved grunnvaksinasjonen

– Det vil si at sykeheimsbeboere og alle over 85 år får tilbud først, deretter aldersgruppa 75–84 år og så aldersgruppa 65–74 år.

– Tidlig seks måneder etter dose to

Tredje dose skal tidligst gis seks måneder etter dose to, og Namsos kommune melder at de fleste i målgruppa for oppfriskningsdose fiikk sin andre dose innen utgangen av juli.

– Videre har helsemyndighetene anbefalt at kommunene tilbyr oppfriskningsdose først etter at de har gjennomført høstens influensavaksinering. Namsos kommune blir ferdig med influensavaksineringa 10. november. Det skal gå minimum en uke mellom man får influensavaksine og koronavaksine.

Vaksineringa vil foregå på NTE Arena.

Les også

Gode vaksinetall for Trøndelag: – Det er all grunn til å takke trønderne

Flere har fått tredje dose

Kommunen skriver at flere allerede har fått en tredje dose.

– Beboere på Namsos kommunes sykeheimer og bo- og velferdssentre fikk tilbud om oppfriskningsdose i uke 41 og mange vaksinerte seg da på nytt.

– For denne gruppa hadde det da allerede gått de påkrevde seks måneder siden dose 2. Det ble benyttet vaksiner som var blitt til overs etter vaksinering uka før, og som ellers ville gått ut på dato, legger kommunen til.

Les også

– Folk har bare vært takknemlige og glade for å få vaksinen. Vi kan faktisk ikke minnes en eneste negativ person

Kommentarer til denne saken