NAMSOS: Politiet fikk en melding klokka 00:14 fra Namsos i natt. To biler utenfor Nava Sport hadde fått bilrutene sine knust.

– Det var ingen personer i nærheten, sier politiets operasjonsleder Roger Mogstad, og legger til at de ikke vet hvem som står bak.

Politiet fikk tak i den ene bileieren, og personen er varslet. Den andre personen har de så langt ikke fått tak i.

Trøndelag

Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført fartskontroll langs Melhusvegen på Søberg. Den førte til 6 forenklede forelegg og 3 førerkortbeslag. Høyeste hastighet ble målt til 66 km/t i 40 sone. Det skriver politiet i Trøndelag på twitter klokka 21:53.

UP har utferdiget ett forenklet forelegg for kjøring på rødt lys ved Skovgård i Trondheim, skriver politiet klokka 22:59.

Klokka 23:27 kom det melding fra UP patrulje på Fosen om at vannstanden i elva Skauga har steget over en halv meter bare de siste timene. Indre Fosen kommune ble varslet av politiet og tar vurderinger av forholdene på stedet.

UP har gjennomført laserkontroll i Strindheimtunnelen i Trondheim.

– Utferdiget et forenklet forelegg, skriver politiet klokka 01:10.

Føreren ble tatt i 96 km/t i 80-sone.

Klokka 03:30 kom det melding om en bil som har kjørt gjennom rekkverket i rundkjøringen ved vestre utkjøring ut av Strindheimtunnelen, og inn i en jordvoll ved brannstasjonen. Politiet skriver at det er mistanke om ruskjøring.

Klokka 03:39 kom de med en oppdatering om at føreren av bilen ble transportert i ambulanse til St. Olavs hospital.

Været

I Midtre, Ytre og Indre Namdal vil det i dag bli overskyet, og temperaturen vil strekke seg fra 3 til 7 grader. Det vil komme litt nedbør i løpet av dagen.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag fredag: Vestlig bris, på kysten og i fjellet opp i liten kuling. Regnbyger, i høyereliggende strøk sluddbyger eller snøbyger. Stigende snøgrense sør for Namdalen utover ettermiddagen.

Statens Vegvesen

Ved fylkesveg 7130 Mølnåsen i Leka blir det vegarbeid fra klokka 07:00 til 15:00 i dag. Fra klokka 09:00 til 11:00 er vegen stengt. Nødetater kan passere ved varsling til stedsansvarlig. Det skriver Statens Vegvesen på sine nettsider.

Les i NA i dag

Han har vært en høyt verdsatt lege av sine pasienter gjennom nærmere fire tiår. Fredag har Per Tvete sin siste arbeidsdag før han går av med pensjon.

Hvis alt går etter planen kan du allerede neste år gå omkring 900 trappetrinn opp til toppen av Ramnfjellaksla på Jøa og skue utover Olav Duuns dikterlandskap.

Jenny Rosendal Vikan (15) sendte Grong til himmels da hun avgjorde lokaloppgjøret mot Namsos i kampens siste spilleminutt. – Utrolig deilig!

I løpet av en fireårsperiode skal det etter planen komme robotklippere på alle 18 gravplassene i Midtre Namdal. Det skal gi mange fordeler – både økonomisk og estetisk.

Andre nyheter

En mann er pågrepet etter at han angrep veiarbeidere på E6 i natt. De jobbet ved Morskogtunnelen i Eidsvoll, ifølge politiet.

Mannen kjørte i feil retning i tunnelen langs Mjøsa, og ble stoppet av veiarbeiderne.

– Da gikk mannen til angrep på arbeiderne. De fikk etter hvert tatt fra han nøklene, og han roet seg og satte seg i egen bil, sier Melissa Krogh, operasjonsleder i Politiet Øst.

Ingen skal ha blitt skadet i slagsmålet. Politiet har tatt blodprøve av mannen, og sikra video av hendelsen, skriver NRK.

En person fikk alvorlige brannskader da det ble full fyr i et leilighetskompleks i Tønsberg natt til fredag.

Nødetatene rykket ut til brann, etter at en beboer og en nabo varslet i løpet av ett minutt.

– Det brenner kraftig i et leilighetskompleks i sentrum. Nødetatene er på stedet, meldte Politiet i Sør-Øst klokken 02.36.

– Tidlig varsling fra nødetatene og massiv innsats fra brannmannskapene hindret det. Enda bedre er det at alle kom seg ut med livet i behold, sier underbrannmester Kim Danielsen. Det skriver TV 2.

I kjølvannet av G7-toppmøtet i Hiroshima i Japan, vil landet innføre ytterligere sanksjoner mot Russland på grunn av krigen i Ukraina.

I koordinasjon med de andre G7-landene vil Japan fryse eiendelene til 78 grupper og 17 individer, inkludert militæransatte i Russland, og forby eksport til 80 russiske individer og selskaper som blant annet militærtilknyttede forskningssenter, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet fredag.

Japan vil også forby å tilby bygg- og ingeniørtjenester til Russland, skriver NRK.