Gå til sidens hovedinnhold

To har testet koronapositivt, en er elev på Olav Duun vgs. – alle elever og ansatte er i karantene

To nye personer har testet positivt på korona i Namsos kommune torsdag og fredag. Den ene er elev på Olav Duun videregående skole. Alle elever og ansatte er nå satt i en form for karatene.

NAMSOS: – En person i Namsos kommune ble sent torsdag kveld bekreftet smittet med korona. Vedkommende er nærkontakt til en bekreftet smittet person på Østlandet. Smittesporing er gjennomført og nærkontakter er satt i karantene, skriver Namsos kommune i en melding fredag ettermiddag.

– Nærkontaktene ble i dag testet, og en av disse ble bekreftet smittet med korona ved hurtigtest. Vedkommende er elev ved Olav Duun videregående skole i Namsos. I tillegg til hurtigtester blir det også sendt inn ordinære prøver (PCR) til St. Olavs hospital, skriver kommunen videre.

Torsdag og fredag har altså to nye personer testet positivt på korona i Namsos kommune.

Kommunen opplyser klokka 13.53 fredag at alle nærkontakter til den smittede eleven vil bli oppringt for å få time til testing og informasjon om karantenetid. Dette gjelder både elever og ansatte.

Flere skal testes

De skriver også at teststasjonen har økt kapasiteten.

– Teststasjonen i Namsos har økt kapasitet slik at alle nærkontakter blir testet i dag. Alle blir testet med både hurtigtest og ordinær prøve som sendes inn. Husstandsmedlemmer til nærkontaktene skal være i ventekarantene i påvente av prøvesvar på innsendte prøver, skriver kommunen.

Ansatte og elever i ventekarantene

I pressemeldinga varsler kommunen at alle ansatte og elever ved Olav Duun vgs. som ikke er definerte som nærkontakter til den smittede eleven, settes i ventekarantene til prøvesvarene til nærkontaktene er klare.

Husstandsmedlemmene til denne gruppen trenger ikke å være i ventekarantene.

– De som settes i ventekarantene skal kun teste seg om de får symptomer, skriver kommunen.

– Vi går nå bredt ut for å forhindre et mulig større utbrudd. Det innføres derfor karantenetiltak som berører mange. Når vi vet mer om smitteomfanget har vi muligheten til å heller skalere tiltakene ned enn opp. Alle smittetilfellene den siste uken har heldigvis kjent smittekilde utenfor kommunen, så det er ikke snakk om såkalt villsmitte, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Namsos kommune forventer å ha svar på alle prøvene som blir tatt i dag fredag innen utgangen av søndag.

Kommentarer til denne saken