(Nidaros)

Onsdag ettermiddag opplyste Trøndelag politidistrikt at de hadde bedt om nasjonal bistand fra politiets bombegruppe etter et funn av en bombelignende gjenstand i forbindelse med en ransakelse av en bolig på Kolstad tirsdag.

Etter å ha mottatt bilder av gjenstanden fikk politiet beskjed om å trekke seg ut av boligen. Siden har det vært vakthold der.

Onsdag klokken 10.40 ankom politiest bombegruppe fra Oslo og har siden jobben på stedet.

Oppdatert torsdag klokken 10: De to «bombene» som onsdag ble funnet i en bolig i Trondheim, viste seg å være fyrverkeri.

To bomber funnet

Like før klokken 14 opplyser innsatsleder på stedet, Ketil Stene ved Heimdal politistasjon, til Adresseavisen at det er gjort funn av to hjemmelagde bomber i boligen.

– Det er sikret to små hjemmelagde bomber hvor det er brukt teip og lunte, sier han til avisa.

NTB skriver at bombene er destruert i et steinbrudd i Trondheim.

Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt ønsker ikke å kommentere hva politiet mener om saken.

– Etterforskning får vise hva intensjonen var med bombene og hva som var hensikten med å ha de i huset, sier hun til Nidaros.

Kjenning av politiet

Ransakelsen tirsdag ble gjort i forbindelse med pågripelsen av en mann som nå er siktet for tilfeller av skadeverk og vinning, opplyser Johnsen.

– Siktelsen har ingenting med sprengstoff å gjøre, forsikrer hun.

Det bekrefter også innsatslederen på stedet.

– Det har ingenting med denne saken å gjøre. Det var et funn som kom overraskende på patruljen, sier Stene.

Johnsen opplyser at mannen er en kjenning av politiet fra tidligere, men heller ikke da i saker som har med bomber eller lignende å gjøre.

I tillegg til bilder av gjenstanden, fikk bombegruppen også innsyn i forklaringen mannen hadde gitt i forbindelse med pågripelsen. Med bakgrunn i bildene og forklaringen ble det besluttet at det ikke var nødvendig med evakuering av naboer.

– Det er med bakgrunn i risikoen vi mener gjenstanden har, i tillegg til størrelsen, at vi ikke så en grunn til å evakuere, forklarte innsatsleder Stene til Nidaros onsdag formiddag.

Naboene i boligblokken ble ikke varslet.