JØA: Brannvesenet rykket i 12-tida torsdag ut til en gård på Jøa etter melding om at to kyr har falt ned i en fraukjeller.

– Vi fikk melding fra innringer om å bistå, så lokalt brannvesen på Jøa er straks på stedet, opplyste 110-sentralen kort tid etter meldinga.

Innsatsleder for brannvesenet på stedet, Håvard Sæther i Namsos brannvesen, forklarer til NA at like før klokka halv to kyrne er i live, men at de ikke har påbegynt redning av dyrene.

Han forklarer at det er håp om å få de opp av kjelleren med livet i behold.

– Vi har gjort målinger på gasser og oksygen i kjelleren, og disse er greie. Så vi har et godt håp om å få opp dyrene i live, sier Sæther.

– Hvordan skal dere gjøre det?

– Det må etableres et taljesystem og heise opp kyrne. Det er det vi jobber med akkurat nå, forklarer han og legger til:

– Vi i brannvesenet bistår bonden på gården for å finne en løsning på to dyr som har falt ned i fraukjelleren. Nå jobber vi sammen for å løse det på en god og sikker måte.

Klokka 15.45 sier 110-operatør Kjell Ove Jørgensen til Trønder-Avisa at den ene kua er berget, og at det jobbes med å få opp den andre. Han har foreløpig ikke informasjon om hvordan det går med kyrne.

I samarbeid med bonden ble det etablert et taljesystem for å kunne heise opp kyrne. Klokka 16.11 opplyste 110-sentralen at også den andre kua var berget.

– Brannvesenet driver med opprydding og tar snart retur, skrev brannvesenet.