(Avisa Nordland)

Det ble søndag gjort et nytt forsøk på å avhøre mannen som er siktet for masseskytingen i Oslo. Men avhøret ble avbrutt etter en drøy halvtime uten fremskritt.

Det melder flere medier, blant annet TV 2, Dagbladet og VG.

Avbrøt intervjuet

Zaniar Matapour (42), som er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger, avbrøt avhøret lørdag ettersom han ikke ville godta opptak av avhøret. Søndag gikk han i et nytt avhør cirka klokka 12. Etter en drøy halvtime ble avhøret igjen avbrutt.

– Det har vært et svært kort ikke-avhør i dag også. Politiet har brukt en drøy halvtime på å prøve å overtale siktede om at de ikke ønsker å manipulere hans forklaring. Han har ikke godtatt det svaret og har benyttet seg av sin rett til ikke å avgi forklaring til politiet, sier Elden til VG.

Elden opplyser at man i praksis ikke har kommet lenger, utover at siktede har fått lese siktelsen.

– Han er ikke spurt om straffskyld eller ikke fordi han ikke har vært villig til å la seg avhøre, sier Elden.

Advokaten understreker igjen at det er for tidlig å si noe om et mulig motiv i saken.

To drept

To personer ble drept og 21 skadd da det ble løsnet skudd mot utestedene Per på hjørnet og London, natt til lørdag. 

De to som ble drept i masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, var menn i 50- og 60-årene. De pårørende er varslet.

Matapour møtte lørdag ettermiddag i avhør, men avhøret ble avbrutt etter kort tid.

Ifølge mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, var årsaken at han er skeptisk til politiet, og at han er redd for at politiet vil manipulere avhøret, skriver Dagbladet.

– Han er ikke foreholdt siktelsen av politiet eller bedt om å ta stilling til den ennå. Det vil skje i forbindelse med eventuelle fortsatte avhør, sier Elden til NRK.

Fremstilles for varetekt

Det var ventet at fengslingsmøtet vil finne sted mandag. Fra pågripelse til fremstilling skal det normalt ikke gå mer enn 48 timer.

Matapour har flere tidligere domfellelser, blant dem for bæring av kniv på offentlig sted. Han har også en narkodom på 120 dager.