NAMSOS: Rødt Trøndelag avholdt sitt nominasjonsmøte i Trondheim 12. november. Der valgte partiet namsosingen Hanne Lise som sin førstekandidat. Fahsing har mange år som tillitsvalgt i Opplysningen 1881 bak seg. I tillegg er hun leder i LO i Namsos og omegn, og har hatt flere verv i El og IT Forbundet.

– Denne erfaringen og koblingen til fagbevegelsen er viktig for et parti som Rødt, uttaler fylkesleder Rainer Svartrapmo, som også har ledet komiteen som innstilte Fahsing på topp.

– Nåværende gruppeleder Hallgeir Opdal, som ble valgt på andreplass, representerer også ei viktig kobling til folkebevegelsene. Hallgeir sin solide base i miljøbevegelsen kommer godt med i partiets arbeid for en rettferdig miljøpolitikk, sier Svartrapmo. Opdal er også partiets kandidat til fylkesutvalget.

Gleder seg til valgkamp

– Vi er klare for å farge Trøndelag enda rødere!

Førstekandidaten mener den lista som så langt er valgt er sterk, med engasjerte folk som favner bredt.

– Vår jobb er å sørge for at fagbevegelsen, miljøbevegelsen og den vanlige kvinne og mann får en stemme inn i fylkestinget. Vi vil jobbe hardt for å endre det bestående. Dette gjør vi sammen med lokallagene våre, og vi tar med oss det folkelige engasjementet inn i arbeidet, sier Fahsing.

Klar for ny periode

Hallgeir Opdal er klar for en ny periode på fylkestinget.

– Jeg gleder meg til valgkamp og til å ta fatt på en ny periode. Rødt trengs på fylkestinget for å få til en endring av samferdselspolitikken og energipolitikken. Det blir også en prioritert oppgave å få slutt på anbudsregimet i kollektivtrafikken og å styrke den videregående skolen, sier Opdal.

Topp tolv på lista

Nominasjonsmøtet valgte de tolv øverste plassene på Rødts fylkestingsliste:

 1. Hanne Lise Fahsing (Namsos)
 2. Hallgeir Opdal (Overhalla)
 3. Vibeke Melby Nilsen (Orkland)
 4. Jann Krangnes (Hitra)
 5. Ingrid Kvamme Fredriksen (Oslo/Trondheim)
 6. Dordi Hammer (Frøya)
 7. Ingvild Boudica Schmedling (Trondheim)
 8. Lisa Marit Pentha-Stavsøien (Røros)
 9. Vilgunn Elektra Øwre Haga (Verdal)
 10. Ronny Kjelsberg (Trondheim)
 11. Matts Ballo Haraldsen (Steinkjer)
 12. Stig-Arvid Leinum (Røros)