Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittede oppdaget i Namsos – men ingen beboere på Helsehuset

Mandag ble det registrert to nye smittede i Namsos kommune. De smittede tilhører samme husstand.

NAMSOS: – Den ene smittede er kjent nærkontakt til tidligere bekreftet smittet, heter det på nettsidene til Namsos kommune.

Smittesporingsarbeidet viser at flere av tilfellene den siste uka knyttes til én og samme bedrift, og det jobbes med å finne smittekilden. Smittesporing er gjennomført og alle nærkontakter er satt karantene.

Ingen nye smittede på Namsos helsehus

Så langt har ingen av beboerne på Namsos helsehus testet positivt. De siste prøvesvarene kommer tirsdag.

Alle ansatte som er definert som nærkontakter ble testet med hurtigtester i går og alle testet negativt.

Les også

Ansatt koronasmittet – besøksforbud på Namsos helsehus

– Det er i tillegg tatt ordinære tester (PCR) av de ansatte og sendt til St. Olavs hospital for analysering. De siste svarene på disse testene vil komme mandag kveld eller tirsdag. Av svarene som allerede har kommet inn på de ordinære testene, har alle vært negative. Det er nå kun få prøvesvar som mangler, meldes det på kommunens nettsider.

For sikkerhets skyld og i henhold til prosedyre vil både beboere og ansatte som er definert som nærkontakter bli testet på nytt før helga, eller tidligere hvis de utvikler symptomer.

Utsetter vaksinering

De berørte avdelingene på Namsos helsehus følges tett opp, men så langt er det altså ingen nye registrerte smittetilfeller.

Les også

– Vi jubler for hvert negative testsvar som tikker inn fra St. Olavs

Kommuneoverlegen har besluttet at videre vaksinering av beboerne på de berørte avdelingene blir utsatt til alle er ute av karantene.

Kommuneoverlege Anita Carlson er glad for de gode nyhetene fra helsehuset.

– Vi har god oversikt over situasjonen og det jobbes godt med smittesporing og testing. Det er nå viktig at vi alle sammen fortsatt begrenser antall nærkontakter. Vår erfaring viser nemlig at mange har kun lette symptomer. Hvis du føler deg syk skal du derfor bestille deg time til testing. Er du usikker så ber jeg om at du tar kontakt med vår koronatelefon for råd og eventuell bestilling av time, forteller Carlson.

Kommentarer til denne saken