To nye smittetilfeller – alle hurtigtester negative

ELEV SMITTET: En elev ved Olav Duun videregående skole er koronasmittet.

ELEV SMITTET: En elev ved Olav Duun videregående skole er koronasmittet. Foto:

Namsos kommune har i dag to nye bekreftede tilfeller av koronasmitte. Begge tilfellene har tilknytning til det pågående smitteutbruddet. 

DEL

NAMSOS: Det første smittetilfellet er en elev ved Olav Duun videregående skole. Smittesporing er avsluttet. Én skoleklasse og én lærer ved voksenopplæringa på skolen er satt i karantene. Varsling av øvrige nærkontakter pågår.

Det andre smittetilfellet har også tilknytning til smitteutbruddet. Smittesporing er gjennomført og nærkontakter satt i karantene.

To nye smittetilfeller ble i dag friskmeldt, noe som gir åtte friskmeldte i løpet av de siste dagene.

I ettermiddag ble elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag 7. januar retestet. Alle de 84 testene var negative.

– Vi har ved hjelp av tre team gjennomført og lest av alle testene på under fire timer, sier kommunalsjef helse og velferd Gørhill S. Andreassen.

Andreassen deltok også operativt i arbeidet, og skryter spesielt av de unge elevene fra Høknes barneskole som nå har blitt testet to ganger.

– De har vært kjempeflinke og både elever og foresatte fortjener all ros for måten de har håndtert denne situasjonen på.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken