To nye smittetilfeller i Namsos

De smittede er nærkontakter til tidligere tilfeller i samme miljø.

DEL

NAMSOS: Namsos kommune informerte tidligere i dag om at de siste dagers smitteutbrudd har vært konsentrert i et innvandrermiljø. Miljøet har selv tatt et betydelig ansvar i forbindelse med utbruddet, noe som har vært til stor hjelp i smittesporingsarbeidet. Totalt er det nå 26 smittetilfeller tilknyttet dette utbruddet.

– Nærkontaktene ved Høknes barneskole og Namsos opplæringssenter, som ble satt i karantene i går, vil testes med hurtigtester i lørdag. De testes på nytt på onsdag, melder kommunen.\u0008

– Vi er i gang med vaksineringa av våre innbyggere. Først ute var 18 beboere på Fosnes sykeheim som i torsdag fikk den første av to vaksinedoser. Fredag kom turen til Namsos helsehus og Namdalseid helsetun. 27 beboere ble vaksinert på Namdalseid helsetun, mens 28 beboere fikk første dose på Namsos helsehus denne gang. Dette betyr at vi har fått 73 vaksinedoser ut av de 11 første hetteglassene – noe som betyr at vi får 6-7 doser fra hvert glass – noe som er mer enn forventet, melder Namsos kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken