Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller i Overhalla

To nærkontakter av personen som ble meldt smittet i Overhalla 18. juli har nå testet positivt på covid-19. Begge har vært i karantene.

OVERHALLA: – Smittetilfellet er så langt avgrenset. En av de smittede har tirsdag 27. juli ca. kl. 12 vært innom og handlet på bensinstasjonen Circke-K i Overhalla. Vi ber alle som har vært innom her i samme tidsrom om å ha lav terskel for å teste seg, sier kommunedirektør Trond Stenvik.

Samtidig som kommunen opplyser om ny smitte – gir de sin honnør til alle som har møtt opp til vaksinering.

– Det er ellers grunn til å gi ros til overhallingene for at så mange allerede har blitt med på den dugnaden vaksinering er. Vi har opplevd svært god oppslutning om vaksineringa. Vaksineringa er så langt blitt gjennomført med god bistand fra Saniteten og Røde Kors, og ikke minst med sterk innsats fra ansatte og pensjonister som stiller opp slik at vi klarer å vaksinere også gjennom ferietida i sommer, sier Stenvik.

Les også

Ny koronasmitte i Overhalla

Overhalla nærmer seg nå ferdig med vaksineringa av første dose til de voksne aldersgruppene.

– Nå er det innspurt med vaksinering med første vaksinedose til de siste voksne aldersgruppene, før vi går over til å gi andre dose. Beskyttelsen mot alvorlig sykdom (også hva angår Delta-varianten av viruset) er høy allerede etter én dose, og er svært god etter to doser, forklarer kommunedirektøren.

Kommentarer til denne saken