To smittetilfeller i Grong – dette gjør kommunen

To personer, inkludert en barneskoleelev, fikk påvist koronasmitte i Grong kommune fredag.

DEL

(Trønder-Avisa) GRONG: De to smittede er nærkontakter fra en kjent smittekilde i en annen kommune. Begge er i samme husstand, og satt i isolasjon etter gjeldende retningslinjer, opplyser Grong kommune fredag kveld.

Smitteoppsporingsteamet er satt på saken, og har kontaktet alle som er kartlagt som nærkontakter. Disse er satt i karantene og har fått beskjed om å ta test ved symptomer. Det er tatt fem tester knyttet til de smittede, alle disse er negative, melder kommunen.

LES OGSÅ: 760 personer i karantene på Innherred – vurderer rødt nivå

Ett av de påviste smittetilfellene er et barn som går på 4. trinn ved Grong barne- og ungdomsskole. Klassetrinnet, og lærere definert som nærkontakter, er satt i karantene. Det er sendt ut informasjon til foresatte.

Det planlegges også for generell testing av alle som er satt i karantene, og de vil få beskjed når det skal gjennomføres, opplyser kommunen, som vurderer smitten som avgrenset og under kontroll.

Disse tiltakene er innført, melder Grong kommune:

  • Sykehjemmet innfører besøksforbud til mandag 11.1. klokka 10.00.
  • Grong kommune setter ikke i gang ytterligere smitteverntiltak utover det regjeringen og FHI har anbefalt, men vurderer fortløpende behovet.
  • Minner om at alle er årvåkne i disse tider, og forholder seg til tiltakene fra regjeringen og FHI. Begrenset kontaktpunkter, god smittehygiene og holde seg hjemme når man er syk!
  • En ekstra oppfordring til folk: Er du usikker om man har korona, test deg.
  • Koronatelefonen 948 14 481 er åpen lørdag og søndag klokka 11–13. Utenom denne tiden kan du kontakte legevakt på 116 117 dersom du har symptomer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken