NAMSOS: – Låta var helt klart inspirasjon for å kalle oss Hurricane. I tillegg til at det var et tøft navn, var også teksten på sangen noe som gjorde sterkt inntrykk, sier Amund Skogmo. Låta handler om den svarte proffbokseren Rubin Carter, som ble uskyldig dømt for trippeldrap, og satt mange år i fengsel. Bob Dylan startet en kampanje for å få ham frikjent, noe som til slutt lyktes.

Året er 1976 og en gjeng unggutter i 13–14–15-årsalderen hadde dannet band, og spilte rock- og folkrockinspirert musikk.

– Jeg husker vi var rundt 14 år og spilte på Grand, betalinga besto stort sett av karbis med speilegg og melk, ler Eirik Østgaard.

Nå har de ikke spilt sammen som band på nesten 40 år.

– Jeg mener den siste jobben vi gjorde var i forbindelse med en musikkfestival i Namsoshallen i 1982, sier Håvard Olsen.

– Folk dro i militæret og det egentlig bare løste seg opp av seg selv, sier han.

Starstruck av Scarlet

Hurricanemedlemmene ble en smule starstruck da Scarlet Rivera dukket opp ved Vinsjan på kaia for å slå av en prat.

– Jeg må innrømme at det er veldig spesielt og vi synes jo det er en ære å faktisk få møte en av dem som var en inspirasjon til det vi holdt på med den gangen, sier Øystein Hamstad.

Scarlet Rivera er i Namsos denne uka for å spille under Woodlandfestivalen

– Hun har en fantastisk karriere og har gjort så utrolig mye bra. Namsos er heldige som har klart å lokke henne hit til festivalen, mener de tidligere orkangutta.

Gjenskape magien

– Jeg gleder meg enormt. På den første konserten skal vi blant annet forsøke å gjenskape noe av stemninga og følelsen fra «Rolling Thunder Revue» og albumet «Desire», sier hun.

Albumet hvor Bob Dylan og Scarlet Rivera skapte en helt spesiell stemning fra sigøynermusikken, noe som senere direkte inspirerte Åge Aleksandersens dypdykk i sin egen bakgrunn på plata «Fredløs».

– Det at Scarlet Rivera er i Namsos, er som om Jesus skulle ha kommet til byen, sier Åge Aleksandersen.

Hvis du ikke har noen personlige referanser til «Rolling Thunder revue» og er nysgjerrig på hva det handler om, så kan du, om du har tilgang til Netflix, se Martin Scorseses dokumentar/historiefortelling fra 2019 med samme navn. Scarlet Rivera har naturlig nok en framtredende plass i fortellinga.

«Et helvetes sirkus»

Med seg på scenen har hun multi-instrumentalist Stian Carstensen, som har satt sammen et band med blant annet den verdenskjente sigøynermusikeren Giani Lincan, tater-sangeren Elias Akselsen, og en klarinettist fra det rumenske bandet Taraf de Haidouks, som spilte med Åge Aleksandersen på «Fredløs». Sangerne Kine Kvalstad og Sandra Ingebretsen bidrar også.

– Det blir et helvetes sirkus, lover Stian Carstensen.

Sent lørdag kveld skal Scarlet Rivera på scenen på nytt, da sammen med Publiners fra Brønnøysund.

– Vi skal blant annet gjøre noen keltiskinspirerte låter sammen, og det jeg har hørt av dem lover veldig bra. Så jeg håper vi kan skape litt magi og mystikk, smiler hun.

– Hva tenker du om en slik historie om navnet på et band?

– Musikken er universell og har sitt eget språk, og jeg synes det er utrolig fascinerende at folk fra alle kanter av verden fortsatt har et forhold til låter som «Hurricane» og «One more cup of coffee», så mange år etter at de ble spilt inn første gang, smiler Rivera.

Scarlet Rivera lover at om Hurricane kommer på konsert i helga, står låta «Hurricane» på settlista.

– Dere er jo nødt til å komme, dette er jo deres låt, ler Rivera.

– Vi kommer garantert, forsikrer Hurricane.

Til Bob Dylans 80-års dag spilte hun «Hurricane» på video; den eneste innspillinga av låta hun har gjort siden albumet «Desire» i 1976.

– Jeg har jo spilt den live mange ganger, men aldri spilt den inn før nå. Den er jo blitt veldig aktuell igjen nå med drapet på George Floyd og Black Lives Matter-bevegelsen, sier hun.

– Jeg sendte låta til Bob, og han svarte med én gang at syntes den var kraftfull og tidsriktig, sier Rivera.

Nytt album i 2022

«One more cup of coffee» ble spilt inn på trøndersk av Åge Aleksandersen i 1997, på albumet «Fredløs – Dylan på norsk» med sangtittelen «En siste kopp med kaffe (landet bortafor») – slik at det er en direkte kobling mellom Bob Dylan, Scarlet Rivera og Namsos.

Hun begynte å spille fiolin da han var sju år gammel.

– Jeg startet med piano, men så fant fiolinen meg, og siden har vi hengt sammen, sier hun.

I 2020 ga hun ut sitt første vokalalbum – «All of me» – og under Woodlandfestivalen skal hun også synge på noen låter.

– Har du noen nye prosjekter på gang?

– Jeg har materiale nok til to fulle album, men har bestemt meg for å dele det opp. Det er ei samling keltiskinspirerte sanger og det første håper jeg å slippe tidlig neste år. Det gjenstår å få på plass de siste brikkene, jeg jobber med å få med de riktige musikerne for å få det akkurat slik jeg tenker, forteller hun.

Rivera sier at hun også litt i det stille har jobbet med et annet prosjekt som er noen steg nærmere å kunne se dagens lys.

– Jeg har lyst til å gjøre et «All Dylan»-album, hvor jeg også skal synge selv, sier Rivera.