KOLVEREID: Publikum var umiddelbart påkoblet da TORAs «Feeling good» åpnet konserten med fullt trøkk.

Med energi og sjarm ble det servert bluesinspirerte pop- og rockelåter for et tydelig underernært konsertpublikum. Koronarestriksjonene la ikke en demper på stemninga for en utsolgt sal – og sjelden har 90 minutter gått så fort.

Balanserer mellom sarte toner og heftige gitarsoloer

Det er vanskelig ikke å bli sjarmert av frontfigur Tora Dahle Aagård, som balanserer godt mellom heftige gitarsoloer og sarte toner – med tema fra kjærlighet til forbannelse over en bransje som ønsker seg mer kropp og mindre gitar. Sangen «Lately» fra den nye plata ble et mer nedpå høydepunkt midt i konserten.

TORA, som slapp sitt nye album «Girls» på Rockefeller i september, hadde også på Kolvereid sine faste bandmedlemmer på scenen. Spesielt morsomt blir det når TORA tar med storebror og gitarist Andreas Dahle Aagård i en gitarduell.

Vi kain itj spæll meir, ferr no har vi spælt aillt vi har laga, sa frontfiguren til et publikum som gjerne vil ha mer – før bandet avsluttet med «We can go all night». Med Michael Jackson-inspirerte beats satte TORA punktum for konserten.

De fleste i salen følte sannsynligvis for å moonwalke ut av Nærøysund kulturhus denne kvelden.

Ønsker å styrke fellesskapet

TORA-konserten skulle opprinnelig gå av stabelen i mai, men måtte flyttes grunnet korona. Arrangør Åke Rønningen forteller at målet med kvartalstreffet er å skape en kulturarena for både nye og etablerte beboere i Nærøysund. Ønsket er fire arrangementer i året, vekselvis på Kolvereid og Rørvik – og nå satses det mot et nytt kvartaltreff på Rørvik før jul.

– Dette hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten sponsoravtaler og frivillige. Det er veldig artig når jeg hører flere snakke om hvor gøy det var å endelig få gå på konsert igjen, sier en fornøyd arrangør.