Gå til sidens hovedinnhold

Tordenvær, kroken på døra og ny storsatsning: Her er onsdagen oppsummert i NA

Åpner ny butikk

Siden Candy storkiosk gikk konkurs i desember 2020 har bygget, som står midt i Rørvik sentrum, stått tomt siden. Nå skal dørene derimot åpnes på nytt – og det til noe helt annet enn en storkiosk. 

– Nå er vi i full gang med å bygge rørleggerbutikk i Candy-bygget.

Dag Engstad, daglig leder i Engstad & Taraldsen Rør AS.

Engstad forklarer at butikken blir en ren rørleggerbutikk, med utstilling og plukkvarer for dem som trenger rørdeler og alt mulig annet. Bygget vil heller ikke være til å kjenne igjen etter de har gjort seg ferdig med den innvendige ombygginga, sier han.

Legger ned

Etter 12 år legger eier Truls Øren ned utestedet Rederiet i Rørvik. Som en følge av pandemien har han tapt minimum 30.000 i måneden.

– Den siste tida har bare vært seigpining. Rederiet har fortsatt en grei buffer, men den tappes måned for måned.

Truls Øren, eier Rederiet

Nå ser han ingen grunn til å fortsette å drive utestedet i Rørvik.

Lar seg ikke skremme

Rett før klokka 10 onsdag formiddag smalt det kraftig i Rørvik når et lyn som slo ned i området rundt Engan. Jørund (4), Amen (5) og Charlotte (5) lot seg ikke skremme av den grunn.

– Det var masse lyd, forklarte Amen

– Ja, det var kjempemasse inn, ut, inn, sa Charlotte

– Jeg synes ikke dette var noe ekkelt,sa Jørund

Tordenværet sørga for strømpoblemer. Tensio meldte onsdag morgen om strømbrudd i Rørvik og omegn i Nærøysund. Ifølge selskapet var over 2.500 abonnenter uten strøm etter driftsforstyrrelse.

Holder åpent

De nye nasjonale koronatiltakene som ble presentert tirsdag kveld berører ikke tilbudet ved treningssentrene i Namsos nevneverdig. Det til tross for at formuleringa i reglene for treningssentrene av mange opplevdes som noe uklar.

– Da reglene først kom, tenkte jeg umiddelbart at vi nå måtte stenge. Det var litt kommaproblematikk som gjorde reglene uklare der, men på regjeringas nettsider er det enklere å forstå innholdet i de nye retningslinjene. Vi venter på en klarere presisering av reglene i løpet av dagen, men utgangspunktet vårt er at vi fortsetter tilnærmet som normalt for kommunens innbyggere.

Bernt Kristiansen, daglig leder ved Træn Namsos

Også Care og Xfitness holder åpent for kommunens innbyggere.

Nye produkter

To gårder i Namdalen er i hovedrollene bak Synnøve Findens nye storsatsing innen meieriprodukter. Nå lanseres sjokoladepålegget med det særdeles spreke navnet «Sjoko-loco» – og den nye osten «Gårdsost», som lages av råvarer fra Namdalen og produseres på meieriet i Namsos.

Rabagast og Rosa-Stjerna er to av produktene som lages på meieriet i Namsos. Nå kommer snart «Sjoko-loco» (til venstre) i butikkhyllene, som en nyhet fra nettopp Namsos.

Kommentarer til denne saken