Gå til sidens hovedinnhold

Torgeir Borgan til minne

Minneord:

Torgeir Borgan ble født 28. april 1934 og døde 25. oktober 2020 etter et rikt liv. Han var født i Borgan, men hadde mye av oppveksten sin på flere steder i Vikna, Brotsøya, Ryum og Vika. Etter krigen flyttet foreldrene tilbake til Borgan hvor han vokste opp. Han ble gift med ei jente fra Borgan, Else Margrethe Rognan, og sammen fikk de fire barn. Torgeir var svært familiekjær, og for sine fire barn, 12 barnebarn og 3 oldebarn var han en bauta for dem alle og hadde et nært og kjært forhold til både store og små.

Han var innom flere arbeidsforhold i yngre år. Bl.a. jobbet han på Hurtigruta en periode, men var også på en fraktebåt som gikk langs kysten. Han fikk plass i Sjømilitære korps i Horten hvor han var stasjonert en tid. Han gikk radioskolen i Trondheim og hadde en del vikariat ved Rørvik Radio. Han flyttet til Lakselv hvor han jobbet på flyplassen der. Han utdannet seg innen flygeledelse og radiosikringstjeneste, ble tilsatt på flyplassen i Sandnessjøen, men tok turen videre nordover til Svolvær der han jobbet med flygeledelse og flysikring ved Svolvær Lufthavn. I 1986 flyttet han med familien tilbake til Rørvik der han avsluttet sitt yrkesaktive liv i 1994 ved Rørvik Lufthavn som ingeniør 2 i radiosikringstjenesten.

Torgeir var samfunnsengasjert og deltok i politisk arbeid på flere nivå innen arbeiderbevegelsen/fagbevegelsen både i Sandnessjøen, Svolvær og Vikna. Han var bl.a. aktiv i AOF og Coop. Det var en naturlig basis og sentrale felt i han samfunnssyn. Han var medlem av kommunestyret i Vikna for Arbeiderpartiet i to perioder: 1988–91 og 1992–95.

Torgeir sto fast på fundamentet i arbeiderbevegelsen og de grunnpilarene den var tuftet på. Han var trofast mot dette både gjennom sitt yrkesaktive liv og politiske virksomhet. Torgeir vil bli savnet av alle som kjente han, og vi vil huske han som en hyggelig og sosial kar som hadde et humoristisk glimt i øyet og en god replikk.

Vi lyser fred over hans minne.

Nærøysund Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken