FLATANGER: Operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt forteller at de gjennomførte en trafikkontroll på Lauvsnes i Flatanger fra klokka 22 til 23 i går kveld.

– Det var 32 kontrollerte kjøretøy og null reaksjoner, sier Høyem.

Utover det har det vært en rolig natt for politiet i Namdalen natt til tirsdag.

Trøndelag

Høyem sier at det har kommet noen meldinger om støy fra Trondheim i løpet av natta. Både klokka 03:37 og 05:15 skriver politiet i Trøndelag på twitter at det kom klager på høy musikk i Trondheim.

På twitter skriver politiet at en beruset gjest i 50-årene skapte vansker på et utested. Patruljen var på stedet, og pålagte vedkommende å forlate området.

Statens Vegvesen

Fra klokka 17 til 23 i dag, vil det være vegarbeid på Fv. 769 Hestøy bru i Namsos, i retning mot Sørli.

Fra klokka 17 i dag til i morgen rundt midnatt, vil det være vegarbeid og ett stengt kjørefelt på Fv. 769 Damskardet i Namsos.

Det melder Statens Vegvesen.

Været

I Namdalen i dag kan man forvente alt mellom åtte og 12 grader. Ifølge Yr ser det ut til å bli finere vær i løpet av ettermiddagen.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag tirsdag: Øking til sørvest stiv og periodevis sterk kuling på kysten. Etter hvert regn, senere regnbyger.

Les i NA i dag

– Fra mai i fjor til mai i år har kommunen bosatt rundt 100 personer. I løpet av høsten er planen å kunne bosette 40-50 til, sier kommunaldirektør Trond Stenvik i Overhalla kommune.

Irene Dorthea Hellesø Johansen (31) er født og oppvokst i Oslo og utdannet skomaker. Nå designer hun vesker med inspirasjon fra sine røtter og slekt fra havgapet som bærer navnet «Hellesø Design».

Når den nye sentrumsplanen for Namsos by blir vedtatt forsvinner omkring 100 parkeringsplasser som følge av forlengelsen av Carl Gulbransons gate. Svaret fra kommunen er å bygge et nytt parkeringshus.

Innenriks- og utenriksnyheter

Kassebil krasjet inn i sperringer nær Det hvite hus.

Sjåføren av en kassebil ble pågrepet mandag kveld lokal tid etter å ha krasjet inn i sikkerhetsbarrierer på Lafayette Square nær Det hvite hus i Washington.

– Ingen ansatte i sikkerhetstjenesten eller i Det hvite hus ble skadd, og årsaken til krasjet er fortsatt under etterforskning, opplyser kommunikasjonssjef for amerikanske Secret Service, Anthony Guglielmi, på Twitter. Det skriver NRK.

Manchester City er seriemestere igjen. En god bidragsyter til dét er den norske superstjernen Erling Braut Haaland, som har scoret 36 mål i Premier League.

Etter overgangen fra Borussia Dortmund sommeren 2022 er han kanskje verdens heteste fotballspiller.

– Jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. Men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det.

Det sier jærbuen i et intervju til norske Viaplay dagen etter at han feiret serietittelen med Manchester City, skriver VG.

En varebil har hatt et sammenstøt med en kvinne i rullestol i et fotgjengerfelt i Jessheim, skriver politiet på Twitter.

Den eldre kvinnen er alvorlig, men ikke livstruende skadet, opplyser operasjonsleder Melissa Krag til TV 2.

Mandag kveld opplyser politiet i Øst at kvinnen døde av skadene. Pårørende er varslet.

Føreren av varebilen avhøres og har fått førerkortet beslaglagt, noe som gjør at han automatisk får status som siktet, opplyser operasjonslederen.

– Slik det fremstår for politiet, har bilen kjørt på en rullestol som hadde påbegynt et fotgjengerfelt, sier Krag.