TRØNDELAG: Livet går sin vante gang i Namdalen, og operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Wenche Johnsen, har ingenting å melde fra natta.

I Trondheim rykket politiet ut til bensinstasjon Rosendal etter melding om at betjeninga var blitt truet av to personer.

– De hadde kastet mat på betjening og truet. Kontroll på to personer, en blir sittende i arresten, den andre er bortvist, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Isnedfall og glatte veger

På fylkesveg 7104 ved Olderneset i Nærøysund, varsler vegvesenet om isnedfall tirsdag morgen. Trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen, Erling Drangsholt, forsikrer om at det ikke er fare for skred og liknende.

– Det løsner noen klumper med is når det regner, så detter de ned og spretter rundt. Jeg vil tro det som lå i vegbanen er blitt fjernet i løpet av natta.

Ellers kan han fortelle at de ikke har fått inn noen meldinger i løpet av natta. Drangsholt har likevel en anbefaling til alle bilister.

– På disse sidevegene kan det nok være glatt nå fordi det har regnet litt over hele strøket og er kaldt enda. Så det kan være greit å ta det med ro på de mindre vegene.

Les også: Akuttbil under utrykning kolliderte i Steinkjer – føreren mistet lappen

Varsler mye regn

Det er sendt ut farevarsel for regn for den nordlige delen av distriktet, og fra tirsdag ettermiddag til onsdag formiddag kan det lokalt komme 40–70 mm/12t. Her er meteorologens tekstvarsel for dagen:

Skiftende bris, i natt sørvest stiv kuling på kysten i sør. I ettermiddag økning til sørvestlig sterk kuling på kysten og utsatte steder i nord, i kveld til dels liten storm på kysten. Perioder med regn, fra i kveld økende nedbør i nord.


Les også: Nå blir det glatt – så kan det bli grønt

Hos NA i dag

Gro Sørli og brødrene hennes Henrik og Lasse Sørli, har investert flere millioner kroner for å bygge moderne rorbuer ved Leka Brygge. Nå advarer hun politikerne mot å melde kommunen ut av Trollfjell Geopark-samarbeidet.

Kommunedirektør Jostein Grimstad foreslår at Namsos skal bosette 100 flyktninger i 2023. Saken skal behandles i formannskapet tirsdag.

Snåsa og Lierne samarbeider med Grong om volleyballen i Indre Namdal. Lørdag resulterte samarbeidet i dobbel jubel under regionmesterskapet for 17-årslag. Lierne vant gutteklassen, mens Snåsa gikk til topps blant jentene. Begge lagene er nå klare for NM-sluttspill i Tromsø i slutten av mars.

Andre nyheter

Mandag kveld rykket politiet i Oslo ut til Nydalen etter melding om at det skal ha blitt skutt inne på en restaurant.

– Det er ingen personer som er skadet. Søk etter minst en gjerningsperson pågår, skriver politiet på Twitter.

På sine sider skriver NRK at en mann kom inn på gatekjøkkenet, rettet et våpen mot en mann bak disken og fyrte av, men han traff ikke. Ifølge politiet framstår hendelsen som målrettet.

Tirsdag morgen er gjerningsmannen fremdeles på frifot.

Kun tre uker inn i det nye året har det vært 38 masseskytinger i USA. Mandag ble sju personer ble skutt og drept på to ulike steder nord i California mandag.

I natt norsk tid begynte en mann begynte å skyte på en gård i Half Moon Bay i California. Fire gårdsarbeidere ble drept. Rundt tre kilometer unna, ble tre personer skutt og drept i nærheten av et lastebilanlegg.

En 67 år gammel mann ble senere pågrepet på en parkeringsplass.

Det skriver NRK på sine sider.