Gå til sidens hovedinnhold

Travel smittesporing, store planer og karrierebeste – her er lørdagen oppsummert

Gourmetrestaurant eller turistattraksjon med zipline?

I 2019 kjøpte Vikna kommune det 115 år gamle Nærøysund fyr. Siden da har mange lurt på hva som skal skje med det gamle fyret. Nå inviterer Nærøysund kommune folket til å komme med sine ideer.

Blant mulighetene som er skissert, finner vi blant annet museum, restaurant og turistattraksjon.

Vi kjøpte fyret for å sikre det for framtida, og vi ønsker at folket skal få komme med ideer til hva det kan brukes til.

Amund Hellesø, ordfører i Nærøysund kommune

Travelt etter smitteutbrudd

Torsdag denne uka kom beskjeden om at en person i Nærøysund var smittet av koronaviruset. Deretter ble ytterligere tre smittetilfeller påvist. Det har ført til travle dager for kommunens smittesporere.

I løpet av de siste dagene har de tre smittesporerne kontaktet et hundretalls personer, og de rundt 350 personene som har testet seg er i hovedsak på grunnlag av sporingsteamets arbeid.

Det har blitt veldig mange telefoner etter at smitten ble kjent, og det har vært et stort arbeid å skaffe seg oversikt over nærkontakter og nærkontakter av disse igjen.

Ulla Haug, fysioterapeut og smittesporer i Nærøysund kommune

Feilsendte pasientopplysninger

Over en periode på ett år sendte Helse Nord-Trøndelag taushetsbelagte personopplysninger til feil person.

Helseforetaket har behandlet saken og kontaktet pasientene det gjelder. Totalt ble fem pasienter rammet av feilsendingene.

Vi vurderer det som alvorlig. Vi har spredt opplysninger om pasienter til en person som ikke skal ha disse opplysningene.

Hilde Fossland, kvalitetssjef i Helse Nord-Trøndelag

Sikret karrierebeste

Etter en fin 8.-plass i VM tidligere i uka, sto namsosingen Sebastian Schjerve (21) på startstreken i verdenscupen lørdag.

I sitt første run lyktes ikke 21-åringen helt, men i sitt andre forsøk gikk det langt bedre. Med 82,27 poeng klatret han til fjerdeplass.

Dermed ble det svært spennende i finaleomgangen, og da alle løperne var i mål, endte Schjerve på en fin fjerdeplass, noe som er karrierebeste for freeski-utøveren.

Har skapt sin egen merkevare

I et av byens flotteste loftslokaler jobber Kari Halvorsen (25). Hun drømmer om å bygge opp ei bedrift som selger klær produsert i Norge.

I løpet av vinteren har namsoskvinnen tatt det som så langt har vært en hobby, opp til et nytt nivå. Hun har lansert sin egen Youtube-kanal, og skal nå sy egne klær som selges under navnet Karipari.

Jeg syr joggedresser i vårlige pastellfarger som jeg har fått veldig mye respons på. Jeg har til og med fått forespørsler om det er mulig å kjøpe joggedressene, så jeg tenker å lage en 15-20 stykker og se hvordan responsen blir. Det hadde jo vært veldig moro å faktisk selge noe av det jeg lager – det er jo en drøm.

Kari Halvorsen

Kommentarer til denne saken