NAMSOS: Nå må en mann i 20-åra fra Ytre Namdal møte i Trøndelag tingrett etter hendelsen som skjedde en novembernatt i Nærøysund i fjor.

I forbindelse med at politiet skulle ta kontroll på mannen, for framstillelse til blodprøve på legevakta, var han aggressiv og utagerende mot to polititjenestemenn, ifølge tiltalebeslutninga som politimesteren i Trøndelag har tatt ut mot mannen.

– Han gjorde flere utfall med knyttet neve mot politibetjent ... og politioverbetjent ... Senere ved legevakten sa han til politibetjentene at skulle finne ut hvor dem bodde, for så å komme hjem til dem med balltre og knekke nakken deres og familien deres eller lignende. Han sa flere ganger at han skulle drepe politibetjentene, skriver politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe i tiltalen.

Tidligere på kvelden skal han ifølge tiltalen ha kjørt en uregistrert personbil, og uten gyldig førerkort, til tross for at han var påvirket av alkohol. Blodprøve tatt av ham samme natt, viste at han var påvirket av alkohol med 1,71 promille.

Men det er ikke det eneste forholdet han må svare for i retten:

  • Samme november-kveld skal han ha kjørt av vegen, slik at det ble materielle skader på bilen, som ikke hadde påsatt lovlige kjennemerker. Deretter skal han ha forlatt stedet uten å varsle politiet, ifølge tiltalen.
  • I løpet av natta skal han også ha sparket i bakdøra på to politibiler, som tilhører Trøndelag politidistrikt. Ved begge tilfeller ble det bulk i bilene.
  • I desember skal han ha slått en mann gjentatte ganger i ansiktet og/eller sparket ham.
  • På samme tidspunkt skal han ha lugget en kvinne i håret og slo og/eller sparket henne, ifølge tiltalebeslutninga.

Under rettssaken vil det ble lagt ned påstand om at mannen må betale erstatning til Trøndelag politidistrikt med 13.994 kroner, som følge av skadene han påførte de to politibilene.