OVERHALLA: Det var i 10-tiden onsdag at NA fikk tilsendt bilde av bilkø på fylkesveg 17 ved Øyesvold-korsen i Overhalla. Køa gikk begge retninger.

Da NA tok kontakt med Trafikkoperatør Frank Nilsen like etter, opplyste han at Statens Vegvesen ikke hadde fått varsel om at det skulle være vegarbeid i dette området onsdag – men at de hadde fått et varsel på Skogmo, som kunne være årsaken. Men han var usikker.

– Arbeidet er ikke aktivert hos oss, så her må vi ta noen telefoner for å finne ut hva dette er, sa han like etter klokka 10.

Og etter litt vaskeekte detektivarbeid fant han årsaken.

– Jo da, det foregår asfaltering på stedet, ved Blåhammaren og Øyesvold-korsen. Arbeidet er et etterslep etter en tidligere jobb på stedet, slår trafikkoperatør Nilsen fast til NA i to-tiden.

– Arbeidet vil foregå i et par timer. Forhåpentligvis er de ferdig i etttiden i dag, sier han om asfalteringa.

NA-tipseren melde at arbeidet på fv. 17 verken var skiltet eller hadde dukket opp i varslingstjenestene til Statens vegvesen. Til det forklarer Nilsen at arbeidet ikke var aktivert.

– Arbeidet er ikke aktivert hos oss, siden vi ikke visste noe om det – og derfor har det ikke dukket opp i kartene våre. Men jeg har lagt inn trafikkvarselet nå, avslutter Nilsen.