NÆRØYSUND: Julekalendere til voksne blir stadig mer populære. Det merkes tydelig hos en erotisk nettbutikk, som i år sender ut rekordmange julekalendere til norske husholdninger.

Flere og flere nordmenn kjøper nemlig julekalendere fylt med andre goder enn sjokolade, vingummi og alkohol.

37 prosent økning

Fram til midten av november har den erotiske nettbutikken Sinful allerede solgt 37 prosent flere av sine julekalendere sammenliknet med samme periode i fjor. Interessen for årets kalendere har også meldt seg tidligere enn normalt, men det er det kanskje en god grunn til.

– Det er ingen tvil om at 2020 har vært et spesielt år på mange områder. Siden slutten av mars har vi sett at nordmenn har etterspurt nye måter å være sammen på når de er hjemme. Jeg er derfor veldig glad for at vi kan hjelpe så mange par med å skape den kontakten og nærheten som jeg tror vi alle har behov for akkurat nå, forteller Mathilde Mackowski, medeier og medgrunnlegger av Sinful.

På sine nettsider reklamerer Sinful med at kalenderne inneholder «13 sexleketøy, sju erotiske tilbehør og fire bondageprodukter».

Nærøysund på sjuendeplass

Ser man på hvor i landet det er blitt kjøpt flest slike julekalendere, er det ikke overraskende at det er storbyene som topper lista. Men hvis man i stedet vender blikket mot de tettstedene hvor det er blitt kjøpt flest julekalendere per innbygger, ser lista helt annerledes ut.

Her kommer det blant annet fram at nærøysundinger er framme i skoa når det gjelder innkjøp av smått pikante julekalendere.

Dermed ligger det an til ei het førjulstid i distriktet - takket være noe ganske annet enn ullvottene fra bestemor...

Her er topp 10-lista over Norges «frekkeste» julesteder:

1. Eide (4,2)

2. Siljan (3,9)

3. Suldal (3,8)

4. Snåsa (3,4)

5. Eigersund (3,3)

6. Skjåk (3,3)

7. Nærøysund (3,2)

8. Nordkapp (2,8)

9. Selje (2,6)

10. Rennesøy (2,6)

Tallet i parentes viser hvor mange julekalendere som er kjøpt sammenliknet med gjennomsnittet i resten av landet. Alle tall er regnet ut ifra antall ordre fra den 1. oktober til og med den 16. november. Tettsteder med under 2.000 innbyggere er ikke tatt med for å sikre kundenes anonymitet.