Under oppveksten i Namsos var han skolelei, frekk i kjeften og glad i festing. Nå er Markus (21) frelst

SKAL REISE LANDET RUNDT: Markus Roland flyttet fra Namsos for tre år siden. Etter at han flyttet, valgte han å vie livet sitt til Gud. Nå skal han reise rundt i landet for å dele evangeliet og utfordre folk til å gjøre Jesus til herre i livet sitt. Hundrevis har vist interesse for å følge reisen digitalt.

SKAL REISE LANDET RUNDT: Markus Roland flyttet fra Namsos for tre år siden. Etter at han flyttet, valgte han å vie livet sitt til Gud. Nå skal han reise rundt i landet for å dele evangeliet og utfordre folk til å gjøre Jesus til herre i livet sitt. Hundrevis har vist interesse for å følge reisen digitalt.

I år skal Markus Roland reise rundt i Norge for å utfordre folk til å gjøre Jesus til herre i livet sitt. Hundrevis av folk ønsker å følge ham på reisen.

DEL

KRISTIANSAND: – Jeg har alltid trodd på Gud, men i ungdomsåra levde jeg som andre unge. Under oppveksten i Namsos var jeg en skolelei gutt, som festet i helgene, bannet og var frekk i kjeften, sier Markus Roland.

For tre år siden flyttet han til Kristiansand. I to år har han gjort det han omtaler som «å vie livet sitt til Jesus».

– Hva innebærer det?

– Én ting er å tro at han eksisterer. Noe annet er å gjøre han til herre i livet. Det handler i korte trekk om å leve etter de kristne verdiene, og opprette en relasjon med Jesus. Det kan sammenlignes med å gifte seg: Når man sier ja til kona si, sier man samtidig nei til alle andre damer i verden.

– Jeg har sagt nei til den gamle måten min å leve på, sier Markus.

Elsker alle rundt seg

– Hva er de største forskjellene på livet du levde før, og det livet du lever i dag?

– Den mest markante forskjellen er at jeg ikke drikker meg full, eller har sex før et eventuelt ekteskap. Men det kanskje viktigste er måten man oppfører seg til andre folk på. Man skal elske alle rundt seg, uansett hvem de er. Det er en herlig følelse, sier han.

Roland forteller at han i alle år har vært den han beskriver som «lunken kristen».

– Det betyr at man har en fot på hver side. Man kan kalle seg kristen, men samtidig leve som andre ungdom. Men nå har jeg gått «all in», sier han.

Nå skal 21-åringen også rundt i landet for å dele evangeliet. Roland skriver på sin Facebook-profil at han ønsker å utfordre folk til «å gjøre Jesus til herre i livet sitt og lovsynge Jesu navn fra Lindesnes fra Kirkenes». Dette skal han gjøre med 30 andre, gjennom Ungdom i oppdrag, som er den norske avdelingen av den internasjonale kristne evangeliserings- og misjonsbevegelsen Youth With A Mission (YWAM).

I kommentarfeltet på Facebook har over 200 personer sendt sin mailadresse for å følge Markus på sin ferd. Han skal nemlig lage en månedlig video han sender ut til de interesserte.

– Det er veldig artig. Jeg kan også forstå hvorfor interessen har spiret opp for vennene mine i Namsos. Jeg er en annen Markus nå, sier han.

– Mer oppvekker enn anbefaling

Det var på disippelskole på Hawaii at namsosingen virkelig ble troende. Han forteller at han opplevde de utroligste ting på øya.

– Å se folk bli helbredet med egne øyne, gjorde noe med meg, sier han.

Markus er overbevist over at Gud har skapt alt i verden, og hevder at han til og med kan høre Guds stemme.

– Det er forskjellig hvordan man kan høre Guds stemme. For min del er det ofte gjennom en veldig tilfeldig, men tydelig tanke. Det kan også være gjennom andre, eller at Gud «highlighter» et bibelvers, for å nevne noe, sier han.

– Har du forståelse for at det kan høres litt rart ut?

– Ja, absolutt. Jeg har jo vært der selv, at jeg syntes det har hørtes veldig merkelig ut, sier han.

– Nå skal du ut i landet og oppfordre folk i hele landet til å gjøre Gud til herre i livet sitt. Hvorfor er det et godt valg?

– I praksis skal vi ha møter, som skal fungere mer som en oppvekker enn en anbefaling. Vi skal ikke slenge rundt med pekefingeren, men informere om og vise hvordan vi lever. Kanskje ønsker noen oppnå en relasjon med Jesus, og det er fullt mulig, sier Markus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken