Gå til sidens hovedinnhold

Ung sjef bak roret, babyboom og oppgitte kamerater – her er torsdagen oppsummert i NA

Tar over roret

Helt siden han var liten, har båt vært en stor del av livet til Fredrik Berntsen Wågan (29). Nå følger han i faren Trond Wågans (58) fotspor.

Fra nyttår tok han over sjefsstolen i Brygga Båt AS, og har nå ansvaret for den daglige drifta. Bedrifta har lagt et solid år bak seg, og den nye sjefen har trua på at det kommende året blir bra.

Salget så langt tyder på det. Så seint som i dag har vi fått bekrefta to nye salg, så det er full fres. Vi har budsjettert med å selge omtrent like mye som i 2020, men det kan hende at anslaget er for lavt.

Fredrik Berntsen Wågan, daglig leder i Brygga Båt AS

Tøff kamp for Gjertrud

I juni i fjor fikk Gjertrud Haagensen (47) fra Namsos den alvorlige diagnosen ALS. Per i dag finnes det ingen behandling som kan helbrede ALS, bare utsette døden med noen få måneder.

Derfor var det en tung beskjed å få diagnosen, men den tøffe 47-åringen har ikke tenkt å gi seg med det første.

Jeg er sta og skal klare meg selv, så hittil har jeg takket nei til alle hjelpemidler.

Gjertrud Haagensen

Oppgitt over digitaliseringa

Det blir færre minibanker i Namdalen, og mange tjenester i samfunnet er digitalisert. Det er det ikke alle som er like fornøyde med.

Kameratene Alf Bårdsen og Gunnar Lothe er blant dem som synes det kan være vanskelig å henge med i svingene på utviklinga.

Det er noe svineri hele greia.

Alf Bårdsen

Babyboom i Nærøysund

Etter flere år med nedgang, er det i år forventet at det kommer 150 barn til verden i Nærøysund.

Dermed blir det travle dager for de tre jordmødrene i kommunen, men de gjør sitt ypperste for at vordende foreldre skal føle seg trygge og ivaretatt.

Vi har tett og god oppfølging og strekker oss langt for at det skal føles trygt å være gravid her, selv om det er to timer til sykehuset.

Heidi Klingen Lauten, jordmor

Ny leder i Namsos Ap

Torsdag ble det kjent at Gina Holmen Berre (22) blir ny leder i Namsos Arbeiderparti. Hun blir dermed en av landets yngste politiske lokallagsledere.

Hun har som mål å påvirke politikken i retning av et mer rettferdig samfunn, og ser fram til oppgaven.

Jeg ble spurt om jeg kunne være aktuell for å ta over vervet og måtte jeg ta noen runder i tenkeboksen, men fant ingen god grunn til å si nei. Jeg kom til at dette har jeg lyst til og dette er jeg motivert for.

Gina Holmen Berre, leder i Namsos Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken