Gå til sidens hovedinnhold

Unngikk katastrofal kollisjon, prestekrise i Indre Namdal og Miss Norway-kandidat med røtter i Rørvik: Her er lørdagen oppsummert

Håvard André Østerbø (38) fra Vemundvik hadde vært i Bardufoss for å hente seg ny bil. Da han var på tur heim, havnet han i en situasjon som kunne endt med katastrofe.

Da han var på tur inn i en sving, kom et vogntog over i motsatt kjøreretning. 38-åringen rakk ikke å tenke før han fikk slengt bilen over vegen og ut i grøfta. Heldigvis gikk det bra.

Det er jo det verste marerittet å få et vogntog midt i fronten. Heldigvis ble ingen skadet.

Håvard André Østerbø

Sokneprest Martin Ottosson i Røyrvik, Lierne og Namsskogan må kjøre 700 kilometer til jobb – og soknepresten i Grong er blitt pensjonist. Prost Anders Askekjær (bildet) i Namdal forteller at situasjonen er alvorlig.

Vi må finne må finne løsninger etter hvert, og akkurat nå vet jeg ikke hvordan vi skal få det til å gå opp. Det er i alle fall sannsynlig at flere gudstjenester utgår, også må vi forsøke å finne løsninger for begravelser fortløpende. Vi får håpe folk holder seg i live.

Frode Askekjær

Hun besøker Namdalen så ofte hun kan, og har en lidenskap for språk. Men nå satser Camilla Mecifi-Solheim på å gjøre en god figur i Miss Norway.

De siste årene har mange kommet med kritikk mot missekonkurranser, men Mecifi-Solheim ser ikke at det er noe negativt med Miss Norway.

Missekonkuransen har ikke noe negativt i seg. Det handler ikke bare om å se fin ut, men om å være et godt menneske og hjelpe andre. Jeg vil være et godt forbilde, og det å hjelpe andre er jeg opptatt av. Jeg vil også hjelpe andre til å være et godt forbilde.

Camilia Mecifi-Solheim

Det var mildt sagt tøffe forhold under kretsmesterskapet i langrenn lørdag. Linnea Cicilie Øyesvold-Grongstad tok gull, til tross for at vinden blåste henne i bakken flere ganger.

Det blåste skikkelig mye, og det var vanskelig å se noen plasser. Det gjorde at jeg falt en gang i starten, men jeg tror ikke jeg tapte så mye tid på det, for jeg var raskt oppe og fortsatte rennet

Linnea Cicilie Øyesvold-Grongstad

Klubbkamerat Johannes Skistad sørget for nok et gull til Overhalla da han gikk inn til seier i G14-klassen.

Kommentarer til denne saken