NÆRØYSUND/NAMSOS: I 3-tida i natt holdt UP en promillekontroll i Nærøysund. Der ble en bilfører i 40-årene innbrakt for bevissikring etter mistanke om promillekjøring.

– Det blir opprettet sak, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Else Stokkebø og legger til at vedkommende fikk førerkortet beslaglagt.

Fra Namsos fikk politiet i natt inn flere meldinger fra folk som var plaget av bråk fra firhjulinger.

– Vi hadde ikke kapasitet til å gjøre noe med det, sier operasjonslederen.

Påkjørt vilt

I løpet av natta har det skjedd flere viltpåkjørsler i Namdalen. Den første skjedde rundt midnatt langs Østfjordvegen.

– Da ble det skade på panser, lykt og høyreside bil. Det var et tysk ektepar. Rådyret hadde sprunget videre så viltnemnda tok over saken. Ingen personskade, forteller Stokkebø.

Litt senere ble et rådyr påkjørt i Nærøysund. Også der sprang dyret videre og viltnemnda ble satt på saken.

Les også: Her scorer Mats Ola på straffe – til jubel blant RIL-spillerne

Finværet fortsetter

Her er dagens tekstvarsel fra meteorologen:

Sørlig eller skiftende bris, i ettermiddag sørvest frisk bris på kysten. Oppholdsvær og perioder med sol. Fra i ettermiddag tilskyende i ytre strøk og kan hende litt regn på kysten.

Hos NA denne søndagen

Arcon Prosjekt AS i Namsos og opplever tøffe tider, og flere ansatte er blitt permittert. – Vi begynte å merke det tidlig i fjor, men da greide vi egentlig å holde trykket oppe likevel. Men fra februar i år har det vært en voldsom brems på oppdragene. Det har vi fått kjenne godt på omsetninga så langt i 2023, sier Jørgen Wien, daglig leder for firmaet.

Den 20. mai var det offisiell åpning av nyrestaurerte gamle Leknes skole på Leka. – Det var enten å rive det eller sette det i stand. Frivilligheten er veldig glad for å bruke det, og det er mange lag som bruker lokalene, sier Bitte Lerseth som representerer bygdekvinnelaget.

Forslaget om ei ny, spektakulær trapp opp til toppen av Klompen skapte både begeistring og bekymring. Amund Lein i Namdal næringsforening synes fortsatt ideen om Namsostrappa er god – men inntil videre er planene lagt på is på grunn av kostnadene.

Andre nyheter

Her er noen av nattas nyheter fra resten av verden, levert av NTB:

Ni tilskuere er bekreftet døde på et fotballstadion i El Salvador der det oppsto panikk og folk ble tråkket ned, sier politiet i det mellomamerikanske landet.

Flere tilskuere ble sendt til sykehus, to av dem med kritiske skader, opplyser politiet på Twitter.

Hendelsen skjedde på Cuscatlán stadion, som ligger i hovedstaden San Salvador, der Alianza spilte mot FAS i et lokalt mesterskap.

Valglokalene har åpnet i Hellas der det er valg på ny nasjonalforsamling.

Lokalene åpnet klokka 7 lokal tid og stenger klokka 19 søndag. I underkant av ti millioner grekere har stemmerett.

Kampen står primært mellom den konservative statsministeren Kyriakos Mitsotakis og venstresidas kandidat Alexis Tsipras.

Meningsmålinger før valget har gitt Mitsotakis' konservative parti Nytt demokrati en oppslutning på mellom 31 og 38 prosent, mens Tsipras' venstreparti Syriza ligger etter med 4–7 prosentpoeng.

Økonomi har dominert valgkampen, men også en avlyttingsskandale i etterretningstjenesten og jernbanekatastrofen som krevde 57 liv i februar, har vært store saker.

Den første valgdagsmålinga kommer når lokalene stenger klokka 18 norsk tid.

Sudans hær og den paramilitære gruppa RSF er enige om en ny forlengelse av den skjøre våpenhvilen i Sudan.

Våpenhvilen skal tre i kraft klokka 21.45 mandag og vare i sju dager, står det i en felles uttalelse fra USA og Saudi-Arabia.

Sudan har de siste ukene vært åsted for brutale kamper. Hærsjefen Abdel Fattah al-Burhans styrker kjemper mot den paramilitære gruppa RSF under ledelse av Mohamed Hamdan Dagalo.

Frem til nå synes våpenhvilene bare å ha hatt begrenset effekt, og det kommer stadig meldinger om kamper i landet.

– Det er velkjent at partene tidligere har kunngjort våpenhviler som ikke har blitt overholdt, står det i uttalelsen.

Men i motsetning til tidligere våpenhviler skal avtalen som nå er inngått i Jeddah i Saudi-Arabia, støttes av en amerikansk, saudiarabisk og internasjonal overvåkingsmekanisme som skal sikre at våpenhvilen overholdes, står det i uttalelsen.

Partene er enige om å tilrettelegge for levering og distribuering av humanitær hjelp, gjenopprette grunnleggende tjenester og fjerne militære styrker fra sykehus.

Ifølge FN er mer enn én million mennesker fordrevet som følge av kamphandlingene. FN har advart om fare for en humanitær katastrofe.

Meldinga om en ny avtale kom etter at USAs utenriksminister Antony Blinken lørdag sa han hadde snakket med den sudanske hærens leder Abdel-Fattah Burhan om muligheten for en ny, midlertidig våpenhvile.