Utdatert parkeringsregime i Namsos sentrum: – Joda, vi følger med på parkeringsskiltene kjære Fahsing!

Ida Arntzen mener parkeringsregimet i Namsos er utdatert.

Ida Arntzen mener parkeringsregimet i Namsos er utdatert.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har drevet næringsvirksomhet midt i sentrum i 7 år og opplever dagens parkeringsregime som en stor utfordring og begrensning. Den er rett og slett kundefiendtlig. De fleste kunder som kommer til vår frisørsalong sitter ofte mer enn 2 timer. Flere kunder har fått bot etter besøk hos oss, og det er ergelig!

Det er rett og slett ikke hensiktsmessig å gå ut å flytte bilen sin bare for å kjøre noen meter for våre kunder. Utfordringen i Namsos sentrum er ikke at det på en vanlig dag er for mange biler og at det er kamp om kortidsplassene. Aktiviteten i sentrum har gått ned. Hvorfor må vi da gjøre det så vanskelig å ta seg turen?

Dagens parkeringsregime ødelegger handleglede og å bygge opp en «livlig» sentrum. Er det ikke sentrumsaktivitet, næringsliv og det å handle lokalt vi ønsker? Skaper dette bytrivsel?

Og hvorfor skal det være så vanskelig for oss som fremdeles velger sentrum som næringsdrivende? Næringsaktører som elektrikere, snekkere og rørleggere som er på oppdrag i sentrum må bruke arbeidstiden sin på å flytte på arbeidsbilene og istedenfor å være effektiv hos kunden. Det er faktisk en ganske håpløs ordning.

Ja, vi vet om brannstasjonstomta og gratisplassene. Men du skal ha flaks om du er heldig å få plass der for en arbeidsdag. Den er dårlig oppmerket og det er kamp om disse plassene.

For meg som jobber i sentrum og har barnehagebarn er det helt håpløst å parkere på andre siden av byen og langt fra arbeidsplassen. Jeg må faktisk velge å risikere å få ei bot mot å rekke barnehage etter jobb.

Eller å kutte ned på min egen arbeidstid for å løpe halve byen til bilen. Har til nå fått tre bøter og klaget på en etter lockdown i april... .. Flere andre næringsdrivende forteller liknende historier.

En parkerings-app være løsningen!

Veldig mange byer administrerer parkeringen via en parkeringsapp. Drømmen er at Namsos kommune kunne være fremoverlent og moderne også på dette området.

Ta i bruk den teknologien som finnes på hele parkeringsarealet. Og hvem vet? Kanskje kundene synes det er ok å betale for tiden som overskrider de to timene som er gratis i dag?

Mine kunder kan da sitte i stolen sin og utvide parkeringen og slippe bøter. Å fylle på et beløp for å stå i 3-4 timer hadde gjort alt så mye bedre og lettere!

Hadde ikke det vært fantastisk?

Kjære Namsos kommune – løft blikket. Tenk på vertskapsrollen, ha kundene i fokus og la det bli enklere for oss å drive næring i sentrum.

Takk for meg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken