Starter utleie-business

Proffklatrer Thilo Schröter (25) fra Oslo vet nesten ikke om noe bedre sted å klatre enn i Hanshelleren i Flatanger.

Nå har oslomannen kjøpt og pusset opp hus ved klatredestinasjonen, som han nå skal leie ut til klatrere fra hele verden.

Jeg har endt opp med å være mye her. Koronaen har vært superchill, og hadde det ikke vært for pandemien hadde jeg nok ikke kjøpt huset. Så det har vært et helt nydelig år for meg.

Thilo Schröter

Skal selge trafikkvarsler

Power har inngått avtale med Namsos-firmaet Safedrive AS, og selger nå trafikkvarsleren i alle landets 127 butikker.

Grunnlegger og daglig leder Magnus Wester i Safedrive er glad for avtalen, og forteller at flere kjeder har meldt sin interesse.

På Power-butikken i Namsos er de også glade for å kunne selge et lokalt produkt.

Jeg synes det er bra at et Namsos-firma har fått en landsdekkende avtale. Og vi merker at det er interesse for det.

Vivian Johannessen, daglig leder Power avd. Namsos

Fikk nyoppretta stilling

For andre år på rad drifter Namsos kommune selv turistinformasjonen på de tre innbyggertorgene på Jøa, Namdalseid og i Namsos. Nytt av året er at de for første gang har ansatt en turistvert.

Den jobben var det Mathias Løvmo (21) som sikret seg. Han stortrives med å gi turistene som stikker innom informasjonen de trenger, og antallet som oppsøker info er varierende.

Noen dager er det nesten ingen, mens det for eksempel på lørdag gikk i ett sett. Før jeg visste ordet av det var arbeidsdagen over. Så jeg er veldig positivt overrasket over hvor mange som kommer innom.

Mathias Løvmo

Nye restriksjoner

Miljødirektoratet ville stoppe laksefisket i vassdragene i Namsenfjorden to uker tidligere, men Namsenvassdraget elveeierlag foreslo en annen løsning som begge partene ble fornøyde med.

I motsetning til de andre vassdragene i Namsenfjorden, blir ikke laksefisket i Namsen stoppet 14 dager tidligere. Andre restriksjoner trer derimot i kraft fra og med mandag 19. juli, og innebærer strengere døgnkvote og sesongkvote, i tillegg til at hunnlaksen fredes.

Det er positivt at vi gjennom en dialog med Miljødirektoratet har fått til en løsning som gjør det mulig å fortsette med aktivitet i elva.

Niklas Högstedt, daglig leder i Namsenvassdraget elveeierlag

NTS med gigantbud

NTS har lagt inn bud på alle aksjer i Norway Royal Salmon for 209 kroner per aksje. Tilbudet verdsetter NRS til 9,2 milliarder kroner, nær to milliarder kroner mer enn dagens markedsverdi.

Budet kommer etter at tilbudsplikten ble utløst da den tidligere inngåtte avtalen mellom NTS ASAs heleide datterselskap Midt-Norsk Havbruk AS (MNH) og Måsøval om salg av Ice Fish Farm ble gjennomført i juni.

NTS ASA har et uttalt mål å være en aktiv deltaker i produksjon av 100.000 tonn laks i Norge i løpet av en tre- til femårsperiode. Framfor å selge oss ned i NRS søker vi heller å øke vår eksponering mot norsk oppdrett, i et selskap godt posisjonert for videre vekst.

Odd R. Øie, styreleder i NTS